Praktijkleergang Slim inspelen op drijfveren

Professionals in welzijn, zorg en onderwijs staan voor de opgave om op een andere manier burgers te betrekken. Veel mensen zijn bereid zich eenmalig of vaker in te zetten als vrijwilliger. Toch hebben veel organisaties een tekort aan vrijwilligers en kriigen ze vaak specifieke vacatures niet ingevuld. In de leergang ‘slim inspelen op drijfveren’ verkennen de deelnemende professionals hoe ze op verschillende vragen en drijfveren van vrijwilligers kunnen inspelen. Dit levert praktische handvatten op, waarmee deelnemers aan de slag kunnen in de praktijk. Hoe kun je bijvoorbeeld net afgestudeerden mobiliseren die door vrijwilligerswerk hun kans op werk willen vergroten? Hoe betrek je professionals uit het bedrijfsleven, die vanuit hun werk hun kennis en expertise willen inzetten? De deelnemers sluiten de praktijkleergang af met een actieplan voor de eigen organisatie.

SodaProducties en Taal doet meer (voorheen ISKB) werken beide al jaren met grote aantallen vrijwilligers. We hebben ervaring opgedaan met het inspelen op de drijfveren van verschillende typen vrijwilligers. Omdat we onze kennis en ervaring graag willen delen hebben we vanuit de dagelijkse praktijk de leergang ontwikkeld.

De praktijkleergang wordt aangeboden in Utrecht op 10 oktober, 14 november en 12 december 2013. De kosten zijn €575,- voor drie dagen. Er zijn minimaal 8 deelnemers nodig om de leergang door te laten gaan. Meer informatie of aanmelding? Neem contact op met Lineke Maat of Jessica Ayud Manzano van Taal doet meer op 030-2947594 of
Lees meer
Aanmelden kan tot 20 september 2013.