Henk Westbroek Trofee voor Taalcoach in de Bieb

prijsOns project Taalcoach in de Bieb heeft de Henk Westbroek Trofee 2013 ontvangen. De prijs werd uitgereikt tijdens een bijeenkomst in de Stadsschouwburg Utrecht in het kader van de Week van de Alfabetisering. Er waren 9 organisaties genomineerd.

Het project ‘Taalcoach in de bieb’ stelt zich ten doel de taalvaardigheid van Utrechtse laaggeletterden te vergroten door ondersteuning van taalcoaches in de bibliotheek. De taalcoaches zijn vrijwilligers die worden ondersteund door deskundige beroepskrachten. De bibliotheek heeft een open functie in de wijk en beschikt over ruimte en materialen die belangrijk zijn om Utrechters taalvaardig te maken.

Taalcoach in de Bieb is een samenwerkingsverband van Taal doet meer met Avondschool Prago, Gilde Utrecht, Bibliotheek Utrecht en de Stichting Lezen en Schrijven. Wethouder Spigt, voorzitter van de jury van de Henk Westbroek Trofee gaf aan dat de goede samenwerking tussen organisaties een belangrijke reden is om de prijs aan Taalcoach in de Bieb uit te reiken. We zijn natuurlijk erg blij met de prijs en gaan graag de uitdaging aan om de komende jaren in de bibliotheek samen nog meer Utrechters te ondersteunen met goed getrainde vrijwilligers.