Taal: snelkoppeling naar de toekomst

college1

college4Afgelopen donderdag 30 januari hadden we het tweede Taal doet meer College. Dit keer met als centrale sprekers Mardjan Seighali, directeur UAF en Hans Spigt, wethouder Werk & Inkomen in Utrecht. We begonnen weer met een heerlijk buffet, verzorgd door cursisten en vrijwilligers.
Bekijk hier de stukjes die onze koks over zichzelf geschreven hebben.
De avond werd met groot enthousiasme geleid door Remi van der Elzen. Aan de hand van kinderliedjes nam Mardjan Seighali ons mee in het belang van taalvaardigheid. Ze noemde taal ‘een snelkoppeling naar de toekomst’. Vrijwilligers zijn belangrijk bij het leren kennen van de Nederlandse taal en gewoonten. ‘Correctie op taalgebruik is goed, als het maar niet neerbuigend wordt gedaan’.

Wethouder Spigt sprak zijn waardering uit voor taalvrijwilligers. Hij wil zich er ook voor inzetten dat de gemeente Utrecht beter begrijpelijke brieven gaat sturen. Hij denkt daarbij aan een panel van Utrechters die brieven van de gemeente beoordelen en adviezen geven. Vanuit de zaal kwamen er vervolgens verschillende adviezen om het werk van Taal doet meer nog mooier te maken: meer gebruik van muziek; minder met tekst werken en meer met beeld en meer deskundigheidsbevordering van de vrijwilligers. Ook werd de suggestie gedaan dat vrijwilligers bij het bedrijf waar ze werken of in hun netwerk actief stageplaatsen voor onze taalcursisten zoeken. De avond werd gestart en afgesloten met prachtige muziek van Babila Djembe Fola. Alle vrijwilligers en cursisten die deze avond mee mogelijk hebben gemaakt: BEDANKT!
COLLEGE2