Help Eigen Kracht Utrecht 15.000€ te winnen!

Eigen Kracht Utrecht is genomineerd voor de Appeltjes van Oranje!
In mei 2015 reikt Koningin Máxima voor de dertiende keer de Appeltjes van Oranje uit, de jaarlijkse prijs van het Oranje Fonds. Het Oranje Fonds selecteerde uit alle inzendingen “Op Eigen Kracht naar een Baan Utrecht” als kandidaat voor de 2e ronde, een samenwerkingsproject van Taal doet meer, de Vrijwilligerscentrale en Stichting Gids. Het Nederlandse publiek kan net als vorig jaar meestemmen op zijn of haar favoriet in de regio. De publieksstemmen bepalen de helft van de uitslag.

Eigen Kracht heeft de afgelopen twee jaar 85 laagopgeleide vrouwen zonder uitkering ondersteund met hun stappen naar de arbeidsmarkt, dit is gedaan met inzet van vrijwillige coaches en door een netwerk te vormen met oa. bedrijven als Conclusion, a.s.r.en Regardz La Vie. Deelneemster Hassana vertelt over wat Eigen Kracht voor haar heeft betekend: ‘Ik was al een tijdje bezig met solliciteren (..) Dat was ik op een gegeven moment wel zat. Als je steeds geen reactie krijgt, word je op een gegeven moment wel hopeloos. Ik ben nu wel optimistischer omdat ik stageloop en bezig ben met wat ik leuk vind. Voor Eigen Kracht dacht ik dat het me niet zou lukken’.

De prijs bestaat uit een geldbedrag van €15.000,- en een bronzen Appeltje van Oranje, gemaakt door Prinses Beatrix. Eigen Kracht Utrecht roept iedereen in de regio Oost op om op het project te stemmen. Dat kan elke dag van maandag 8 december 09.00 uur tot en met zondag 14 december 2014 op www.oranjefonds.nl/appeltjes. (let op: we vallen onder regio Oost)