Koningin Máxima komt naar het Taal doet meer College!

Op 15 januari 2015 zal Hare Majesteit Koningin Máxima voor Taal doet meer in Utrecht de ‘Krachtvinder’ lanceren, een online portal waar verborgen talenten zich presenteren aan potentiële werkgevers. Met deze portal wil de Stichting Taal doet meer werkgevers stimuleren om verder te kijken dan de taalvaardigheid. Op 8 december zijn de eerste opnames voor het portal gemaakt.

Werkgevers zien vanwege een taalachterstand vaak verborgen talenten over het hoofd. Hierdoor gaat veel potentieel verloren en blijft de taalachterstand bestaan. Halleh Ghorashi, hoogleraar Diversiteit en Integratie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam stelt dat werkgevers die door deze taalbarrière heen breken, succesvoller zijn. Zij zal dit toelichten tijdens het vierde Taal doet meer College dat Stichting Taal doet meer op 15 januari 2015 organiseert. Hier komen  ook goede voorbeelden aan bod , zoals van  Conclusion, a.s.r. en Regardz La Vie. Deze bedrijven bieden werkzoekenden met een taalachterstand kansen om hun talent te ontwikkelen. Met de ‘Krachtvinder’, die Koningin Máxima lanceert, wil Taal doet meer er aan bijdragen dat werkgevers en cursisten elkaar makkelijker vinden.

Tijdens de bijeenkomst gaan werkgevers in gesprek met vrijwilligers en cursisten van Taal doet meer over de vraag hoe je de talenten van mensen met een beperkte taalvaardigheid beter kunt herkennen en benutten. Klik hier voor de uitnodiging van het Taal doet meer College.

opnamepitch2014-02-14 Eigen Kracht Utrecht bij Conclusion, 1