Taal doet meer gaat VoorleesExpress Utrecht uitvoeren

voorleesexpressTaal doet Meer neemt per 1 januari 2016 de uitvoering van VoorleesExpress Utrecht over! De VoorleesExpress stimuleert de taalontwikkeling van kinderen en verrijkt de taalomgeving thuis. Twintig weken lang komt een vrijwillige voorlezer thuis bij een gezin met kinderen van 2 tot en met 8 jaar. Het gaat om kinderen uit gezinnen waar voorlezen niet vanzelfsprekend is en die moeite hebben met de Nederlandse taal.

De VoorleesExpress is in 2006 gestart in Utrecht en wordt nu door het hele land uitgevoerd op bijna 100 locaties met 4000 vrijwilligers. De uitvoering van VoorleesExpress Utrecht is nu ondergebracht bij SodaProducties, Deze stichting biedt praktische oplossingen voor maatschappelijke vragen en is initiatiefnemer van o.a. VoorleesExpress en MATS.
Taal doet meer en SodaProducties werken al enkele jaren goed samen. De VoorleesExpress sluit goed aan bij de werkzaamheden van Taal doet meer. Beide zijn gericht op het taalvaardiger maken van Utrechters met inzet van vrijwilligers. Taal doet meer geeft steeds vaker les aan ouders op school. En met de projecten School’s cool en Huiswerkhulp Utrecht werken we net als de VoorleesExpress nauw samen met scholen.

SodaProducties en Taal doet meer zien kansen om activiteiten nog beter op elkaar te laten aansluiten. Vanaf september 2015 start Taal doet meer de werving en selectie van deelnemers, zodat VoorleesExpress Utrecht in 2016 helemaal door Taal doet meer kan worden uitgevoerd. Wij gaan o.a. de werving en begeleiding van vrijwilligers verzorgen en maken afspraken met de scholen in Utrecht. Jaarlijks gaan 200 voorlezers aan de slag. SodaProducties blijft de landelijke aansturing doen. Samen maken we ons sterk voor leesplezier bij kinderen en willen we ouders in staat stellen de taalontwikkeling van hun kinderen te stimuleren. Het uitvoeren van de VoorleesExpress is weer een stap in de richting van het realiseren van de droom van Taal doet meer : het informeel stimuleren van plezierig lezen en leren voor alle kinderen en jongeren in Utrecht!