Online platform Utrechtse taalvrijwilligers gelanceerd door wethouder Jongerius tijdens bijeenkomst (Digi)Taal Utrecht

topUtrechtse taalvrijwilligers kunnen vanaf nu ook digitaal ervaringen uitwisselen, vragen stellen en lesmateriaal vinden. Zij krijgen hiermee extra ondersteuning in de begeleiding van hun cursisten. Wethouder Jongerius lanceerde op 16 maart het online Taalondersteuningspunt (TOP) tijdens de bijeenkomst (Digi)Taal Utrecht in de bibliotheek in Overvecht. Daar werd ook EVA gestart, een project speciaal voor vrouwen om hen te helpen met hun basisvaardigheden. Ook was er aandacht voor het project Leven en Leren, waarbij cursisten aan de slag kunnen binnen een Utrechtse online leeromgeving.

Wethouder Margriet Jongerius lanceerde het vrijwilligersplatform door een swipe op een tablet: “Er zijn honderden taalvrijwilligers in Utrecht die geweldig werk doen. Om hen extra te ondersteunen bij het lesgeven aan cursisten, is er nu het online TOP.” Utrechtse taalvrijwilligers konden bij het Taalondersteuningspunt (TOP) in de Centrale Bibliotheek al terecht met vragen over onder andere trainingen, toetsen, lesmaterialen en intervisie. Het TOP is vanaf nu ook beschikbaar via www.toputrecht.nl.

Rowan Huiskes, taalvrijwilliger bij Taal doet meer: “Het is heel fijn dat je elkaar nu ook online kunt vinden. We kunnen ervaringen uitwisselen en goede ideeën delen. Zo hoeft niet iedereen opnieuw het wiel uit te vinden. Het online TOP is echt een aanwinst.” Taal doet meer, de gemeente Utrecht en Stichting Lezen & Schrijven hebben samen het TOP gedigitaliseerd.

Ben je taalcoach en heb je nog geen inlogcode? Of heb je vragen over het functioneren van Digitaal TOP? Mail dan naar

Lees hier het hele persbericht over de bijeenkomst (Digi)Taal.