Gezonde Taal! finalist voor Aandeel in elkaar fonds

rabo‘Ik kan nu beter uitleggen wat ik heb!’
Ons project Gezonde Taal! is een van de acht finalisten voor het Aandeel in elkaar fonds van de Rabobank Utrecht e.o.  Leden van Rabobank Utrecht stemmen en bepalen de winnende projecten.

Met het project Gezonde Taal! bereiken we migranten uit Utrecht die een taalachterstand hebben en daardoor extra kwetsbaar zijn voor gezondheidsproblemen. Taal en gezondheid zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Gezonde Taal! combineert taalles met informatie over gezondheid, ziekte en zorg. Er zijn tien lesbrieven ontwikkeld rondom verschillende gezondheidsthema’s, zoals ‘gezonde voeding’, ‘een bezoek aan de huisarts’ en‘diabetes’. Onze cursisten verbeteren hun Nederlands, krijgen informatie over deze onderwerpen en leren zo hun eigen bewuste keuzes te maken wat betreft hun gezondheid. De lessen worden gegeven door Utrechtse taalvrijwilligers, die na een intensieve training aan de slag gaan met een groep cursisten. De eerste resultaten zijn veelbelovend.

Met deze prijs willen we nieuwe lesbrieven maken, nieuwe taalvrijwilligers opleiden en zo een veel grotere doelgroep bereiken.

Ben je lid van de Rabobank of ken je iemand die dit is? Stem dan op Gezonde Taal! Rabobank leden ontvangen unieke inloggegevens om te stemmen. Iedereen heeft recht op goede zorg en met uw stem komen we een stukje dichterbij! Rabobank-leden kunnen hier stemmen

Bekijk het filmpje dat DUIC maakte over Gezonde Taal!
Bekijk hier de flyer van de Rabobank.
Lees hier het uitgebreide verslag van ons Taal doet meer college over Gezonde Taal!.