Leergierige vluchtelingen in Jaarbeurs enthousiast en dankbaar voor taalles

Op 12 oktober zijn wij gestart met de ad hoc taallessen voor de mensen die verblijven in de noodopvang in de Jaarbeurs. 2 dagen per week stonden vrijwilligers klaar om met de cursisten van de Jaarbeurs naar de centrale bibliotheek te lopen. Daar zetten twaalf ervaren (ex-) taalcoaches van Taal doet meer zich in om de cursisten zoveel mogelijk bij te brengen, zo nodig met handen en voeten. Inmiddels hebben wij 200 vluchtelingen kunnen helpen. Zowel cursisten als taalcoaches zijn enthousiast over de lessen, de cursisten zijn ontzettend gemotiveerd om te leren en erg actief in de les, waardoor zij al binnen anderhalf uur indrukwekkende stappen vooruit maken.

De noodopvang is nog tot 8 november in de Jaarbeurs gevestigd. Daarna komt er een opvanglocatie in Kanaleneiland. We bespreken nog met partners en vrijwilligers of we ook daar een taalinloop kunnen organiseren.
Het is hartverwarmend hoeveel positieve reacties wij ontvangen hebben, hoeveel mensen aangegeven hebben iets te willen doen.

De vrijwilligers blijken grote behoefte te hebben aan praktisch, direct toepasbaar materiaal afgestemd op deze groep. U kunt ons daarom sponsoren om geschikt lesmateriaal te ontwikkelen voor deze vluchtelingen. Mail naar nieuws .
Ons team is voorlopig compleet. Maar: wilt u of uw organisatie ook iets bijdragen voor de vluchtelingen volg dan deze Facebookpagina of lees de initiatieven op de website uvoorvluchtelingen.nl.