Minister Asscher in gesprek met vrijwilligers en vluchtelingen

Op woensdag 20 januari jl. bracht Minister Asscher een bezoek aan de taalinloop voor vluchtelingen in de Bibliotheek Kanaleneiland. Hij volgde een deel van de les en ging daarna in gesprek met vluchtelingen en vrijwilligers. Vluchtelingen vertelden hoe graag ze Nederlands willen leren, hoe blij ze zijn met de lessen, en dat ze graag zo snel mogelijk een bijdrage willen leveren aan de Nederlandse samenleving. De bibliotheek is een inspirerende omgeving, waar ze ook kunnen oefenen.
De minister wilde ook weten wat Utrechters beweegt om zich vrijwillig voor de vluchtelingen in te zetten, en hoe dit wordt ervaren.
Hij sprak zijn waardering uit voor ons werk – wij kijken terug op een mooi werkbezoek!

2016-02 asscher 1
2016-02 asscher 2
2016-02 asscher 3