Vacature Taalcoaching met de computer

Vacature van Taal doet meer Utrecht – Taalcoaching voor jeugd/volwassenen

Ben jij geïnteresseerd in andere culturen? Ben je digitaal vaardig en lijkt het je leuk om een groep cursisten die Nederlands niet als moedertaal hebben, Nederlands en computervaardigheden te leren? Dan ben jij mogelijk onze nieuwe taalcoach bij Stichting Taal doet meer!

Wie zoeken wij?
In samenwerking met DigiWijs 3.0 zijn we voor diverse groepen in Utrecht op zoek naar taalcoaches die overdag en/of ’s avonds les willen geven aan een groep cursisten. We hebben docenten nodig die onze cursisten helpen met hun digitale vaardigheden te verbeteren. Aangezien veel cursisten vaak ook taalproblemen hebben is het van belang om ook tijdens de les hier niet aan voorbij te gaan. Een combinatie vaan taal en digitaal is een werkwijze waar we naar op zoek zijn. Tijdens de cursus werken wij in kleine groepen met maximaal 10 cursisten en twee docenten.

Wij zoeken een coach die wekelijks 2,5 uur les wil geven en de (digi)taalvaardigheid van de cursisten op die manier wil helpen vergroten. Uiteraard ben je vaardig met de computer en vind je het leuk om ook daar de cursisten bij te helpen. Het taalniveau, samenstelling en achtergrond is per groep verschillend. Voordat het contact begint, is er een introductiecursus.

De cursussen duren 10 weken. Door het jaar heen zijn er enkele contactbijeenkomsten met de coördinator of de organisatie en is er de mogelijkheid om workshops te volgen.

Wat bieden wij?
Als coach kun je allereerst een bijzondere en leerzame ervaring verwachten. Je leert andere culturen kennen, maar je leert ook lesgeven. Je krijgt een introductiecursus en wordt begeleid door een coördinator. Daarnaast kun je terecht bij een taalconsulent voor deskundig advies en voor lesmateriaal op maat. Tot slot bieden wij ook een vrijwilligerscontract en een WA-verzekering.

Heb je interesse? Meld je aan als vrijwilliger.

http://www.vcutrecht.nl/vacature/43672