Van taalcoach naar docent: Aurora Haveman

Het afgelopen half jaar heeft zij Taal doet meer opgevrolijkt met haar energieke aanwezigheid: Aurora Haveman! Nu haar tijd hier ten einde loopt, nemen wij graag van de gelegenheid gebruik om haar te interviewen. Want wat een mooie ontwikkeling heeft zij doorgemaakt bij Taal doet meer! Door haar werk als taalcoach en stagiaire werving en selectie bij de Voorlees Express ontdekte zij haar passie voor lesgeven en coachen. En deze passie mag zij vanaf eind augustus gaan uitleven binnen haar nieuwe baan als NT2 docente bij de Internationale Schakelklassen.

foto aurora

Vertel! Wat is je achtergrond, en hoe ben je bij Taalcoaching terecht gekomen?
Ik heb geschiedenis gestudeerd, maar ik wist eigenlijk niet zo goed wat ik hiermee wilde doen. Uiteindelijk kwam mijn vrijwilligerswerk als taalcoach voort uit de tijd die ik zelf als ‘buitenlander’ heb doorgebracht. Ik heb een half jaar in China gewoond, en daar heb ik gemerkt hoe lastig het is om te functioneren in een maatschappij zonder dat je de taal machtig bent. Ik woonde in een gebied waar ze nauwelijks Engels spraken, dus buiten de internationale gemeenschap kon ik weinig communiceren met mensen. Ik heb echt ervaren hoe geïsoleerd en onbegrepen je je dan voelt. Ik besefte dat er in Nederland een heleboel mensen zijn die zich precies zo voelen. Toen ik terugkwam, besloot ik om deze mensen te helpen, en werd ik taalcoach bij Taal doet meer.

Lees meer: