Utrechtse partners en bedrijven positief verrast op netwerkbijeenkomst

Een bijzondere netwerkbijeenkomst organiseerde Taal doet meer op 12 oktober voor Utrechtse partners en bedrijven. In het pand van gastheer a.s.r. werd het 30-jarige bestaan gevierd en Utrechtse partners en bedrijven konden een kijkje in de keuken nemen en zien waar Taal doet meer zich op dit moment voor inzet.

De vertegenwoordigers van de aanwezige bedrijven waren onder de indruk van de aanpak van Taal doet meer. De professionaliteit en tegelijkertijd no-nonsense benadering van het werk viel op. Aanwezige Rowan Küper, Medewerker Supporterszaken/Coördinator MIVA FC Utrecht, deelde zijn ervaring:

taaldoetmeer_netwerkbijeenkomst2016_rowankuper

‘’Het is erg krachtig om je als organisatie zo open en kwetsbaar op te stellen. Bij alles wat jullie doen, konden aanwezigen een kijkje in de keuken nemen. Hierdoor is het mogelijk om als bedrijf mee te denken en creëer je direct draagvlak. Dit maakt de programma’s sterker, de organisatie sterker en de mensen waar je het voor doet sterker”.

 

Diversiteit benutten
Lisa Bakker, Manager MVO bij a.s.r., opende het programma. Zij gaf tastbare bewijzen over de MVO-invulling van a.s.r., waaronder de inzet van Fadime, een voormalig deelneemster van het Taal doet meer project ‘Op Eigen Kracht naar een Baan in Utrecht’.

taaldoetmeer_netwerkbijeenkomst2016_sanderterphuisOok Sander Terphuis inspireerde de aanwezigen met zijn levensverhaal. Als geen ander weet hij hoe het is om als vluchteling naar Nederland te komen, je geboorteland en familie achter te laten en een nieuw leven op te moeten opbouwen. Hij benadrukte het belang van diversiteit binnen bedrijven en gaf aan dat diversiteit veel inzichten en diepgang binnen bedrijven brengt. Op dit moment adviseert hij, in zijn rol als senior beleidsadviseur, onder andere minister Koenders over Syrische mensenrechten.

Namens de Gemeente Utrecht was wethouder Kees Diepeveen aanwezig. Hij gaf inzicht in de activiteiten van de gemeente om nieuwe Utrechters zich thuis te laten voelen in Utrecht.

Taal doet meer straat
Om kennis te maken met de activiteiten van Taal doet meer was een heuse belevingswereld opgezet. Aanwezigen konden onder andere binnenlopen bij een dokter, in de noodopvang, in de trein en in de bibliotheek. Op alle locaties vormde taal de rode draad voor integratie.

taaldoetmeer_netwerkbijeenkomst2016_indenoodopvangtaaldoetmeer_netwerkbijeenkomst2016_indetrein

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto’s: Ebru Aydın