Voorleeshelden gezocht voor 2016-2017

Een jongetje dat nauwelijks de taal spreekt, stond al te springen toen hij ons zag aankomen: “boekje lezen, boekje lezen!”.

taaldoetmeer_werving_voorleesexpress2

Ha toekomstige voorleesheld,

Het nieuwe voorleesseizoen staat voor de deur en wij zijn nieuwsgierig of je interesse hebt om bij een Utrechts gezin voor te lezen. Wij hopen natuurlijk van wel, want zo’n voorleesheld als jij willen wij graag in ons team!

Door als vrijwilliger bij Taal doet meer aan de slag te gaan, zorg je voor verrijking op verschillende vlakken. Zo ondersteun je bij ons jeugdproject VoorleesExpress Utrecht de kinderen van anderstaligen in Utrecht met het verbeteren van de Nederlandse taal en het begrijpen van de cultuur. Twintig weken lang kom je als voorlezer thuis bij een gezin met kinderen van 2 tot en met 8 jaar.

Door jouw inzet zorg je ervoor dat zij zich thuis gaan voelen en mee kunnen doen in de Utrechtse samenleving. Taal heb je immers nodig om vrienden te maken, met de leerkracht van je kinderen te praten, naar de dokter te gaan, een baan te vinden of je huiswerk te maken. Zinvol werk dus met een grote maatschappelijke impact! Tegelijkertijd leer jij andere culturen kennen, krijg je een hoop enthousiaste Taal doet meer collega’s erbij en en word je begeleid en getraind door een coördinator.

Interesse? Klik op de link hieronder en schrijf je direct in:
Ja! Ik meld mij direct aan als voorlezer voor het seizoen 2016-2017.

 

logo-voorleesexpress_taaldoetmeerBekijk hier de vacature voor voorlezer. Wij zoeken ook coördinatoren. Heb je na het lezen van de vacature nog vragen over de activiteiten van de VoorleesExpress Utrecht? Neem dan contact op met Jorinde van Leeuwen via telefoonnummer 030 – 29 47 594 of per e-mail via

 

Werk je liever met oudere kinderen of volwassenen? Ook daarvoor hebben wij mooie projecten! Meer weten? Bekijk dan onze vacatures.