Taalcoach Taal op School in Overvecht

Taalcoach Taal op School worden bij Wijk&co en Taal doet meer!

Op verschillende basisscholen in Utrecht geven vrijwillige taalcoaches Nederlandse les aan een groepje ouders die het Nederlands niet als moedertaal heeft. Nadat de kinderen naar de les gebracht zijn, gaan de ouders zelf de schoolbanken in om hun Nederlands te verbeteren.

Om op meer locaties in Overvecht te kunnen starten zijn wij op zoek naar een vrijwillige taalcoach Taal op School. Samen met een groepje ouders ga je aan de slag met de Nederlandse taal, maar oefenen jullie bijvoorbeeld ook een 10-minutengesprek. Het taalniveau, samenstelling en achtergrond is per groep verschillend. Voordat het contact begint, is er een introductiecursus.

Het contact duurt minimaal een half jaar. Ook zijn er door het jaar heen enkele contactbijeenkomsten met de coördinator of de organisatie en is er de mogelijkheid om workshops te volgen.

Wat bieden wij?
Als coach kun je allereerst een bijzondere en leerzame ervaring verwachten. Je leert andere culturen kennen, maar je leert ook lesgeven. Je krijgt een introductiecursus en wordt persoonlijk begeleid door een coördinator. Daarnaast kun je terecht bij een taalconsulent voor deskundig advies en voor lesmateriaal op maat.

Heb jij een open en positieve instelling en vind jij het leuk om mensen te begeleiden en te helpen? Meld je dan aan als taalcoach!

Heb je interesse of wil je meer weten? Neem contact op met Amina Haitoute via  of 030-2947594.