Voorlees Festival Overvecht

Voorlees Festival Overvecht 2 juli

Park De Gagel in Overvecht verandert op 2 juli in een festivalterrein waar lezen centraal staat. Voor het derde jaar op rij organiseren samenwerkende partijen in de wijk het VOORLEESFESTIVAL. Dit festival wordt georganiseerd om taal en lezen op positieve manier onder de aandacht te brengen in een wijk waar taalachterstand voorkomt. Tientallen vrijwilligers komen die dag in het park voorlezen aan kinderen en hun ouders.

Lezen is leuk
Het lezen van Nederlandse kinderboeken is leuk en leerzaam. Liefde voor boeken draagt bij aan de taligheid van jonge kinderen. Deze gedachte staat centraal tijdens het Voorlees Festival op 2 juli. Op tientallen kleedjes worden kinderen voorgelezen door enthousiaste vrijwilligers uit de wijk. Er zijn kleedjes voor baby’s, peuters, onderbouw, middenbouw en bovenbouw. Voor elk wat wils dus.

fotograaf: Ebru Aydin

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Boekenfeest
De middag start om 13:00 met muziek van de band Frets! Hierna is het podium aan de bekende kinderboekenschrijfster Marieke Blaauw die voorleest uit ‘Wie Doet dat Toch’.
Terwijl de kinderen naar verhalen luisteren, hebben ouders de kans rond te neuzen op de taalmarkt. Hier vind je informatie over cursussen, trainingen en andere activiteiten in Overvecht die te maken hebben met taalontwikkeling.

Mooie prijzen
De dag eindigt met een feestelijke afsluiting. Kinderen die aan alle voorleesrondes hebben meegedaan, maken kans op een prijs. Deze wordt uitgereikt door wijkwethouder Jeroen Kreijkamp. De wethouder is de hele middag aanwezig en leest samen met zijn zoontje voor.

De dag wordt georganiseerd op initiatief van Wijkbureau Overvecht en in samenwerking met tientallen organisaties en vrijwilligers uit de wijk.

Datum: zondag 2 juli
Tijd: 13.00 – 15.30 uur
Locatie: Park De Gagel, op de heuvel achter stadsboerderij Gagelsteede (Gangesdreef 7)
Meer info: Voorlees Festival Overvecht op Facebook
Lijkt het je leuk om voor te lezen? Meld je aan mij Sofia Visser via