Coördinator Taalcafé Overvecht

Gezocht: coördinator taalcafé Overvecht
(voor gemiddeld 4 uur per week)

Het taalcafé is een laagdrempelige manier om met elkaar in gesprek te gaan. Het gaat specifiek om ontmoeting en conversatie. Het is dus géén taalcoaching. Vrijwilligers en deelnemers vormen kleine groepjes en spreken over de meest uiteenlopende onderwerpen. Familie, sport, gekke spreekwoorden en hoe je zeep maakt; alles komt voorbij. Sommige vrijwilligers en deelnemers sluiten iedere week aan, anderen wanneer het hen uitkomt. Er is altijd een coördinator aanwezig die rond loopt en aanschuift bij verschillende tafels. En die coördinator kun jij zijn!

Wat doe je als Coördinator Taalcafé?

Als coördinator ben jij het gezicht van het taalcafé in Overvecht Je bent wekelijks aanwezig op locatie in Burezina. Je verwelkomt de bezoekers, koppelt hen  aan elkaar en grijpt waar nodig in bij gesprekken die moeizaam verlopen. Je begeleidt de vrijwilligers en deelnemers in het taalcafé en beantwoordt hun vragen Daarnaast zorg je ook voor de faciliterende taken als het zorgdragen van de locatie en het signaleren van behoeften in het taalcafé.

Na het volgen van een introductiecursus, start je met het coördineren van het taalcafé in Overvecht. Er is een mogelijkheid om ingewerkt te worden en mee te lopen met de coördinator van het taalcafé in Lombok en je wordt op afstand ondersteund door een projectleider van Taal doet meer.

Wat heb jij in huis?

  • Je hebt affiniteit met volwassenen, taal en culturen;
  • Je staat open voor nieuwe ontmoetingen;
  • Je hebt plezier in organiseren;
  • Je bent leergierig, zelfstandig en betrouwbaar;
  • Je bent wekelijks op de openingstijden (donderdag 13:30-15:30 uur) van het taalcafé beschikbaar (uitzonderingen daargelaten)
  • Je bent bereid om je voor een periode van minimaal een half jaar te committeren;
  • Je bent bereid jezelf te ontwikkelen en neemt deel aan een verdiepende workshop of training.

Wat krijg jij ervoor terug?

Als coördinator kun je ervaring opdoen met een grote en diverse groep vrijwilligers en deelnemers uit allerlei culturen. Je kunt begeleiding verwachten vanuit de organisatie, je volgt een introductiecursus en je kunt deelnemen aan deskundigheidsbevordering en verschillende andere activiteiten. Tot slot bieden wij ook een vrijwilligerscontract en een WA-verzekering. Met jouw inzet zorg je ervoor dat er wekelijks tientallen ontmoetingen plaatsvinden tussen Utrechters met diverse achtergronden waarbij taal de rode draad vormt. Utrechters voelen zich meer verbonden met hun stad en daar draag jij een steentje aan bij!

Heb je belangstelling voor de functie van coördinator? Vul dan het formulier in op onze website http://www.taaldoetmeer.nl/voor-wie/vrijwilligers/aanmeldformulier. Met eventuele vragen kun je terecht bij Yvonne Blok, projectleider Taalcoaching bij Taal doet meer. Dit kan via .

Over Taal doet meer

Taal doet meer zorgt er met zo’n 900 vrijwilligers per jaar voor dat nieuwe Utrechters met een andere moedertaal dan het Nederlands kunnen meedoen in de Utrechtse samenleving. Het leren van de Nederlandse taal is daarbij een rode draad in ons werk. Diverse taalcoaches, (taal)mentoren, huiswerkbegeleiders en Eigen Kracht coaches zijn dagelijks actief om nieuwe Utrechters hun blikveld te laten verbreden en hun talenten te laten ontwikkelen. De vrijwilligers dragen op deze manier ook bij aan begrip en samenhang binnen de Utrechtse samenleving.