Coördinator VoorleesExpress Utrecht


Coördinator VoorleesExpress Utrecht 

Taal doet meer zoekt vrijwilligers die talent hebben voor coaching en organiseren, voor de taak van coördinator. Wil jij bijdragen aan de participatie van nieuwe Nederlanders in Utrecht in een actieve en ondernemende organisatie?

In dit werk kan ik mijn liefde voor mijn medemens kwijt, en zie ik ook nog eens de concrete resultaten: ik hoor alle verhalen over wat positieve aandacht van de vrijwilliger doet met een gezin. Heerlijk om dit proces te faciliteren!” Jeugdcoördinator Mirjam van Dijk

Taal doet meer zoekt een vrijwillige Coördinator VoorleesExpress Utrecht (4 uur per week)

De VoorleesExpress is een project waarbij kinderen (2-8 jaar) met een taalachterstand 20 weken wekelijks thuis worden voorgelezen door een vrijwilliger. Het samen (voor)lezen zorgt voor plezier in het gezin en bevordert de taalontwikkeling. Daarnaast biedt het project vrijwilligers en gezinnen de kans om stadsgenoten met een andere achtergrond te leren kennen.

Profiel
Je hebt affiniteit met taal en culturen en je bent goed in het betrekken van mensen. Je bent open en communicatief, hebt HBO werk- en denkniveau en organisatietalent. Je bent leergierig, bereid training te volgen, zelfstandig en betrouwbaar: als je je commitment geeft, blijf je ook. Binnen de afspraken ben je flexibel en zet je door als het even tegen zit. Coördinatoren moeten een Verklaring Omtrent het Gedrag kunnen overleggen.

Taken

  • Coaching: je coacht en begeleidt een groep van zo’n 6 vrijwilligers en gezinnen. Je bent voor hen aanspreekpunt, gaat drie keer mee naar de gezinnen, je helpt leerdoelen te formuleren, traint de vrijwilligers en begeleidt bij doorverwijzing.
  • Coördinatie: je organiseert overleg, zorgt voor procesbewaking en afstemmen intern (medewerkers Taal doet meer) en evt. extern (aanmelders / andere organisaties / hulpverleners). Dankzij de coördinatoren ontvangen voorlezers een intensieve begeleiding en weet de projectleiding hoe het project verloopt.
  • Administratie: je houdt de voortgang van vrijwilligers en deelnemers bij en informeert de scholen die gezinnen hebben aangemeld.

Inzetbaarheid
Je bent zo’n 4 uur per week (flexibel) beschikbaar vanaf januari 2018 en kent je weg in de stad Utrecht.

Wij bieden:

  • Zinvol werk met een grote maatschappelijke impact
  • Een nieuwe werkkring met fijne, betrokken collega’s
  • Ontmoeting met bijzondere mensen en andere culturen
  • Persoonlijke ontwikkeling en inspiratie
  • Waardering en begeleiding
  • Diverse trainingen om je voor te bereiden op het vrijwilligerswerk

Interesse of vragen? Neem dan contact op met Taal doet meer: Jorinde van Leeuwen, projectleider, of 030-2947594.

Je kan je aanmelden via deze link.