Word vriend van Taal Doet Meer

De Vrienden van Taal Doet Meer geven financiële ondersteuning aan Taal Doet Meer. Samen met 900 vrijwilligers per jaar zorgen wij ervoor dat Utrechters kunnen meedoen in de samenleving door de Nederlandse taal te leren.

Als vriend maak je het onder andere mogelijk dat…

  • vrijwilligers van de VoorleesExpress voorlezen bij gezinnen met kinderen van 2 tot en met 8 jaar
  • vrijwilligers van School’s cool gemotiveerde leerlingen van groep 8 helpen om een goede start in het Voortgezet Onderwijs te maken
  • vrijwilligers het laagdrempelige taalcafé organiseren waar Utrechters elkaar ontmoeten.

Vrienden willen iets voor elkaar betekenen. Als jij onze vriend wordt, mag je gratis deelnemen aan de Taal Doet meer Colleges en houden wij je op de hoogte via de nieuwsbrief en het jaarverslag. Wat voor vriend wil jij zijn?

Goede Vriend

Doneer €25,- of meer per jaar. Je kiest zelf of je dat in één keer doet of liever per maand of kwartaal.

Vaste Vriend

Per jaar doneer je vanaf €100,- en je gaat een relatie met ons aan voor minimaal vijf jaar. Doordat je de periodieke gift vastlegt, mag je dit bedrag jaarlijks volledig aftrekken van de inkomstenbelasting. Hierdoor krijg je, afhankelijk van je inkomen, tot 52% van het bedrag terug via de Belastingdienst. Vul de overeenkomst, en als je wilt de betalingsvolmacht, verder in. De invulinstructie is onderdeel van het document. Wil je de documenten liever per post ontvangen? Laat het dan weten via vrienden@taaldoetmeer.nl.

Speciale Vriend

Je kunt Stichting Vrienden van Taal Doet Meer ook opnemen in je testament (‘legaat’). Wij zorgen dan namens jou dat Taal doet meer door kan gaan met haar goede werk. Stichting Vrienden van Taal Doet Meer staat bij de Belastingdienst geregistreerd als ANBI. Dat betekent dat wij geen successierecht of schenkingsrecht hoeven te betalen over erfenissen en schenkingen. Je notaris kan je hierover informeren.

ANBI-status

Stichting Vrienden van Taal Doet Meer staat bij de Belastingdienst geregistreerd als ANBI. Je gift is aftrekbaar van de inkomstenbelasting. Op de website van de Belastingdienst staan de voorwaarden.

Word vriend!

Wij stellen je gegevens nooit aan derden beschikbaar! Je gegevens worden alleen gebruikt om je in de toekomst over de activiteiten van Taal doet meer te kunnen informeren. Wil je geen informatie van ons ontvangen? Dan kun je dit hieronder aangeven.

Laat jij een nieuwe Utrechter zich ook thuisvoelen? Kom in actie of doneer!