Taalcoaching

Taal doet meer geeft taalcoaching aan Utrechters die Nederlands willen leren. Door koppeling aan een getrainde vrijwillige taalcoach ontwikkelen cursisten hun taalvaardigheid. Maar er is meer! Cursisten leren ook de Utrechtse samenleving beter kennen en hun zelfvertrouwen neemt toe. De ontwikkeling van de cursist staat voorop. Waar mogelijk verwijzen we cursisten door en begeleiden hen naar een vervolgtraject zoals (vrijwilligers)werk en/of een vervolgopleiding. Een traject duurt minimaal een half jaar.
Taal doet meer biedt drie taalcoachingstrajecten:

 1. Taalcoaching in kleine groepen

  Taalcoaching vindt zo veel mogelijk plaats in kleine groepen, verspreid over de hele stad. Dit kan bijvoorbeeld in bibliotheken, buurthuizen en op basisscholen.
  Lees meer over onze projecten.
 2. Individuele taalcoaching
  Cursisten die niet kunnen deelnemen aan ons groepsaanbod, door bijvoorbeeld lichamelijke of psychische klachten en/of een zware zorgtaak, komen in aanmerking voor individuele taalcoaching bij hen thuis.
  Lees meer.
 3. Taalcoaching in combinatie met inburgering

  We werken samen met taalscholen als NL Training en Acceptus. Cursisten krijgen klassikaal les over het inburgeringsexamen van een docent op de taalschool. Aanvullend hierop koppelen wij hen aan een vrijwillige taalcoach, zodat ze extra kunnen oefenen. Aanmelding verloopt via de taalschool.

Download hier de folder voor verwijzers over onze projecten met betrekking tot taalcoaching.

Komende zondag gaan we vanaf 15.00 uur zingen in de Centrale Bibliotheek in #Utrecht ! Kom je ook?! Reserveer hier:… https://t.co/aMs9xJJgYK