Projecten Taalcoaching

tmp

Onze taalconsulent tijdens haar spreekuur in de bibliotheek.

Bij Taal doet meer hebben wij de volgende projecten op het gebied van taalcoaching:

 • Taalhuis
  Het project Taalhuis is een samenwerkingsverband tussen de Bibliotheek Utrecht en Taal doet meer, voor een betere taalvaardigheid van Utrechters. Vanaf 2016 vallen alle taal- en digitale activiteiten in de Utrechtse bibliotheken onder het Taalhuis Utrecht.
  Lees meer
 • Taal en gezondheid
  Gezonde Taal! combineert taalles met informatie over gezondheid, ziekte en zorg. Met het project Gezonde Taal! bereiken we vluchtelingen en migranten uit Utrecht die een taalachterstand hebben en daardoor extra kwetsbaar zijn voor gezondheidsproblemen. Taal en gezondheid zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Zonder taal is een zelfstandig bezoek aan de huisarts, het begrijpen van de bijsluiter en het doen van gezonde boodschappen niet mogelijk.
  Lees meer
 • Taal en werk
  Veel van onze cursisten willen de Nederlandse taal leren, omdat zij op zoek zijn naar (vrijwilligers-)werk. Bij het project Eigen Kracht verbeteren cursisten niet alleen hun taalvaardigheid, maar worden zij ook gecoacht op o.a. hun presentatie- en sollicitatievaardigheden.
  Lees meer
 • Taalcafé in de wijk
  Het taalcafé in de wijk is een laagdrempelige mogelijkheid voor Utrechters om met elkaar in gesprek te gaan. Het gaat om ontmoeting en conversatie, en het is er op gericht dat anderstaligen kunnen oefenen met het spreken van de Nederlandse taal.
  Lees meer

Download hier de folder voor verwijzers over onze projecten met betrekking tot taalcoaching.