Vrijwilligers Taalcoaching

tmp

Marloes, taalcoach Taal doet meer: Taalles geven geeft mij een goed gevoel. De lessen zijn heel gezellig. Ik krijg er energie van en ik word er blij van.

Taalcoaches

Onze vrijwillige taalcoaches zijn betrokken Utrechters die zich voor minimaal een half jaar willen inzetten als taalcoach. Taalcoaches worden door ons op een professionele manier ondersteund bij hun vrijwilligerswerk. Zij krijgen allen een introductiecursus alvorens zij aan de slag gaan. Daarnaast worden al onze taalcoaches begeleid door een vrijwillige coordinator, die op wijkniveau ondersteuning biedt. Onze taalconsulenten geven informatie en advies over lesmaterialen die vrijwilligers kunnen gebruiken en helpt met taalvragen. Daarnaast worden er verschillende bijeenkomsten georganiseerd ter deskundigheidsbevordering, zoals de workshops ‘Uitspraak en Intonatie’ en ‘Interculturele Communicatie’.

Taalcoördinatoren

Onze taalcoördinator is verantwoordelijk voor de koppels en groepjes die les krijgen in de wijk. De coördinator voert intakegesprekken met nieuwe cursisten, koppelt een taalcoach aan een cursist, begeleidt de vrijwillige taalcoaches en houdt eenvoudige cursistenadministratie bij. De coördinator wordt ondersteund door de projectleider.

Bekijk hier onze vacatures voor vrijwilligers.

Meld je hier aan als vrijwilliger.

Taalspreekuren

Onze taalconsulenten Mariëlle van Rooij en Carien Westenbroek hebben vaste taalspreekuren, op verschillende plekken en tijdstippen in de stad. De spreekuren zijn er voor persoonlijk advies, om in te gaan op vragen over lesmateriaal, vragen over leuke werkvormen, en ideeën over lesaanpak. Wil je een afspraak maken voor een van onderstaande spreekuren? Mail dan naar

Overzicht taalspreekuren

 • Dinsdag: 9.00 – 11.00 uur
  Taalconsulent: Carien Westenbroek
  Locatie: De Alchemist (1ste verdieping kamer 102), Koningin Wilhelminalaan 8
 • Donderdag: 15.00 – 17.00 uur
  Taalconsulent: Mariëlle van Rooij
  Locatie: Centrale Bibliotheek (2de verdieping bij de Lees en Schrijf!-kast), Oudegracht 167
 • Donderdag: 17.00 – 19.00 uur
  Taalconsulent: Carien Westenbroek
  Locatie: Centrale Bibliotheek (2de verdieping bij de Lees en Schrijf!-kast), Oudegracht 167

Voor inspiratie kun je ook kijken naar ons aanbod in de agenda voor trainingen en workshops!