Taalhuis Utrecht

 

Alle activiteiten van het Taalhuis op een rij:

 • Doe Mee Startpunten
  Het Doe Mee Startpunt is een laagdrempelige plek in de bibliotheek waar iedereen met een (digi)tale vraag terecht kan. Daarnaast is het een plek waar geoefend kan worden met taal- en digitale vaardigheden onder begeleiding van taalvrijwilligers. Als deelnemers les willen om hun vaardigheden te verbeteren is er de mogelijkheid om door te stromen naar vervolgaanbod. De Wegwijzer helpt de deelnemer met het vinden van een passende cursus. Er zijn Doe Mee Startpunten in de bibliotheken in Hoograven, Kanaleneiland, Overvecht en Zuilen.
 • Wegwijzers
  Veel mensen weten niet waar ze terecht kunnen voor taalles. In alle Utrechtse bibliotheken zijn er daarom Wegwijzers: geschoolde taalvrijwilligers die mensen helpen die op zoek zijn naar een passende taalcursus. Zij houden wekelijks spreekuur. De Taalinformatiepunten zijn te herkennen aan de Beter Nederlands banieren. Ook vind je in de bibliotheek Lees en Schrijfkasten, waarin makkelijk leesbare boeken staan, en zijn er online taalprogramma’s beschikbaar.
  Bekijk hier de folder met adressen: http://taalhuisutrecht.nl/nederlands-leren
 • Taalspreekuur voor vrijwilligers
  Voor taalvrijwilligers is er het Taalspreekuur. Taalvrijwilligers kunnen hier terecht met vragen over o.a. lesmaterialen, trainingen, toetsen en intervisie. Taalconsulentes Mariëlle van Rooij en Carien Westenbroek houden deze spreekuren wekelijks. Voor spreekuurtijden  zie: http://taalhuisutrecht.nl/taalvrijwilliger.
  taalondersteuningspunt
 • Taalhuisutrecht.nl
  Deze website is speciaal ontwikkeld voor Utrechtse taalvrijwilligers. Op taalhuisutrecht.nl kun je terecht met vragen over lesmaterialen, het opzetten van je les of over vervolgtrainingen. Daarnaast is dit de plek om ervaringen uit te wisselen met andere taalvrijwilligers in Utrecht, en om het taalnieuws in de stad te volgen. Ook vind je op de website een forum, een expertpanel, nieuws en agenda, en online lesmaterialen.
  Heb je nog geen inloggegevens ontvangen voor taalhuisutrecht.nl? Stuur dan een mail naar .

Meer informatie over het Taalhuis? 
Bel of mail Ellen Visser, projectleider Taalhuis ( of 030-2947594).

De folder met het aanbod van Taalhuis Utrecht vind je hier: folder Taalhuis – aug2016