Verwijzers

tmp

Taalcoach Catherine: de vrouw die ik heb lesgegeven had na afloop van het traject voldoende kennis van de Nederlandse taal om een baan te vinden!

Aanmelding voor taalontmoetingen

Taal doet meer biedt taalcoaching aan anderstaligen in Utrecht, vrouwen en mannen. Zij melden zich zelf aan of worden bij ons aangemeld door familieleden, via bijvoorbeeld sociaal makelaars, hulpverleners, instellingen voor geestelijke gezondheidszorg, de gemeente en consultatiebureaus. Tijdens de intake brengen we in beeld of Taal doet meer een passend aanbod heeft, of dat we kunnen doorverwijzen naar een ander/ beter passend aanbod. Wij bieden deze mensen in eerste instantie groepslessen aan. De lessen zijn op alle niveaus, van ongeletterden tot gevorderden. Vrouwen die niet kunnen deelnemen aan ons groepsaanbod, door bijvoorbeeld lichamelijke, psychische klachten en/of een zware zorgtaak, komen in aanmerking voor individuele thuisles.
Daarnaast kunnen deelnemers (M/V) aan een inburgeringstraject in sommige gevallen ook in aanmerking komen voor een taalcoach. Dit kan alleen als we hier afspraken over hebben met de taalschool (bijvoorbeeld Acceptus). Aanmelding verloopt via de taalschool.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen op 030 2947594 of via .

LET OP: er is een tijdelijke wachtlijst voor individuele thuisles in Overvecht

U kunt hier cursisten voor ons taalaanbod aanmelden.

Lees hier de folder voor verwijzers.

Spreekuren wegwijzers

Wilt u liever een persoonlijk advies over een taalcursus die bij uw cliënt past?
Dan kan de wegwijzer helpen. Dit is een vrijwilliger die kennis heeft
over het taalaanbod in Utrecht. U/uw cliënt kan een afspraak maken met de
wegwijzer of naar het spreekuur komen.

Kijk hier voor de spreekuren van de wegwijzers in de verschillende wijken.

Aanmelding voor Op Eigen Kracht naar een Baan

Vrouwen zonder uitkering die zich willen oriënteren op de arbeidsmarkt kunnen zich aanmelden voor Op Eigen Kracht naar een Baan. Zij worden gekoppeld aan een coach. Aanmelding kan bij Melissa Romaní: of 030-2947594.

Aanmeldingen voor School’s cool

Ons mentorproject School’s cool is bestemd voor gemotiveerde, maar kwetsbare leerlingen van groep 8. Leerlingen kunnen alleen worden voorgedragen voor deelname aan School’s cool door de intern begeleider of leerkracht. Ouders die denken dat hun kind baat zou hebben bij ondersteuning door een mentor kunnen de leerkracht van hun kind hierover informeren.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met projectleider Merlijn Slothouber op 030-2947594 of via .

Aanmelding voor Huiswerk Hulp Utrecht

Jongeren die in het voortgezet onderwijs zitten, ondersteuning nodig hebben bij het maken van hun huiswerk en waarvan de ouders een U-pas hebben kunnen deelnemen aan Huiswerk Hulp Utrecht in Kanaleneiland. Voor aanmelding of meer informatie kunt u contact opnemen met of 030-2947594.