Taal & Toekomst

Taal Doet Meer biedt in samenwerking met Het Begint met Taal een begeleidingstraject voor Utrechtse jongeren bij de stap naar een opleiding, stage of werk. Samen met vrijwillige coaches gaan deelnemers zich richten op de Nederlandse taal, empowerment, het netwerk en de communicatie, met als doel de kansen op de arbeidsmarkt te verbeteren.

Aan het begin van je carrière is er soms net nog die brug te slaan naar een geschikte stageplek, vervolgopleiding of een baan. Samen met een vrijwillige coach gaan Utrechtse deelnemers aan de slag met presenteren, solliciteren en taalvaardigheid. De coach kan meekijken waar de sterke punten van de deelnemer liggen en hoe je die succesvol naar voren brengt. De focus van het begeleidingstraject verschilt per doelgroep.

Doelgroepen

  • Utrechtse nieuwkomers: jonge migranten met een status en A2-niveau
    Zij worden waar mogelijk gekoppeld aan een vrijwilliger met een relevant netwerk. Tijdens de één-op-één taalcoaching werken zij een half jaar samen aan een taaldoel dat gekoppeld is aan studie of arbeidsvaardigheden. Door aan taalvaardigheid te werken worden ze zelfverzekerder en kunnen ze doelgerichter aan hun toekomst werken.
  • Utrechtse oudkomers: jongeren die vaardigheden nodig hebben om hun dromen te verwezenlijken
    Denk hierbij bijvoorbeeld aan een jongere die bij de sollicitatie voor een stagegesprek naar de grond blijft kijken en zichzelf zo onhandig presenteert. Met een vrijwilliger oefent de jongere de vaardigheden rond communicatie en het solliciteren, of wat er nodig is een stap verder te komen. Ook deze jongere staat na een half jaar taaltoekomst-coaching sterker in zijn/haar schoenen en heeft de horizon verbreed.

Groepsbijeenkomsten

Naast de persoonlijke begeleiding organiseren wij bijeenkomsten waar de deelnemers relevante vaardigheden opdoen, bijvoorbeeld over netwerken en het zichzelf presenteren. Het traject eindigt met een pitch-video waarin de jongere vertelt over zijn talenten.

Aanmelden

Zowel vrijwilligers als jongeren kunnen zich bij Taal doet meer aanmelden voor het begeleidingstraject Taal & Toekomst.

Meer informatie?

Bel/mail Mirjam

Mirjam van Dijk
030 – 294 75 94

Laat jij een nieuwe Utrechter zich ook thuisvoelen? Kom in actie of doneer!