Werk

Zoek je werk in Utrecht? Vind je het moeilijk om jezelf te presenteren? En is Nederlands niet je moedertaal? Kijk dan snel hoe Eigen Kracht jou kan helpen. We bieden sollicitatietraining, coaching en interessante netwerkbijeenkomsten.

Vanuit Taal doet meer is het project Op Eigen Kracht naar een Baan in Utrecht (Eigen Kracht) ontstaan. We helpen Utrechters die een afstand tot de arbeidsmarkt ervaren. We richten ons vooral op werkzoekenden met een andere moedertaal dan het Nederlands. Want juist het talent van deze mensen wordt te weinig gezien.

We bieden:

Eigen Kracht training
Wanneer je je aanmeldt als Eigen Kracht deelnemer volg je eerst een Eigen Kracht Training. Je volgt deze training samen met andere deelnemers. In kleine groepjes proberen jullie antwoord te vinden op de vragen: wie ben ik, wat wil ik, wat kan ik? En: hoe pak ik het zoeken naar werk aan?
Kijk voor de data van trainingen in onze agenda.

Coaching
Na de Eigen Kracht training kun je aan slag met je eigen coach. Je wordt gekoppeld aan een ervaren coach die jou gedurende aan langere tijd kan helpen met jouw vragen over jouw zoektocht naar werk. Lees meer en meld je aan.

Sollicitatiecoaching
Elke maand organiseren we een sollicitatietraining waarin je je cv kunt laten nakijken door ervaren mensen. Er is ook gelegenheid voor het bespreken van je sollicitatiebrief, wat kun je het beste erin zetten, waar leg je de nadruk op als je vertelt waarom je naar een baan solliciteert.
Kijk voor de data van sollicitatiecoaching in onze agenda.

Workshops
We organiseren regelmatig leuke workshops over verschillende onderwerpen die met het zoeken naar werk te maken hebben.Bijvoorbeeld een workshop ‘non-verbale communicatie’.
Kijk voor het actuele aanbod van workshops in onze agenda.

Netwerkbijeenkomsten
Veel mensen vinden het moeilijk om te netwerken. Toch geloven wij in de kracht van een netwerk. Er wordt gezegd dat van het totaal aantal vacatures in Nederland er slechts 30% wordt uitgezet. De rest wordt vervuld via netwerkcontacten. Extra interessant dus om naar onze netwerkbijeenkomsten te komen.
Kijk voor het actuele aanbod van workshops in onze agenda.

De Krachtvinder
De Krachtvinder is een website waar werkzoekenden met een andere moedertaal dan het Nederlands hun sollicitatievideo kunnen plaatsen. Werkgevers kunnen op deze manier zoeken naar nieuw talent voor hun organisatie. Wil je ook een professionele video op www.krachtvinder.nl.
Kijk dan voor actuele trainings- en opnamedagen in onze agenda.

Komende zondag gaan we vanaf 15.00 uur zingen in de Centrale Bibliotheek in #Utrecht ! Kom je ook?! Reserveer hier:… https://t.co/aMs9xJJgYK