Vitaal doet meer! Impressie 29 juni 2017

“Ontzettend leuk om een zaal met mensen te zien waar de vitaliteit uit de ogen spat”, aldus Jan Terlouw. En laat ‘Vitaal doet meer!’ net het thema zijn van het Taal doet meer college waar Jan Terlouw donderdag 29 juni de centrale gastspreker was. In een volle zaal met vrijwilligers en andere betrokkenen bij de activiteiten van Taal doet meer, gaf hij zijn college.

De aanwezigen leerden dat zij niet alleen bezig zijn een ander de Nederlandse taal te leren: het is een samenleving in de letterlijke zin van het woord. Eigenlijk zijn vrijwilligers vooral bezig om mensen te laten merken dat zij erbij horen. Dat is nodig, want we hebben een enorme behoefte om elkaar te vertrouwen en taal is hierbij een anker voor je emoties. Het advies van Jan Terlouw luidt dan ook: “Durf het avontuur aan te gaan, blijf actief en investeer in vertrouwen”.