Ontdek de taal van Utrecht tijdens de Week van de Alfabetisering 2017

Wist je dat ongeveer 30.000 Utrechters moeite hebben met het lezen, schrijven, begrijpen en toepassen van informatie in de Nederlandse taal? De gemeente Utrecht besteedt daarom jaarlijks aandacht aan laaggeletterdheid tijdens de Week van de Alfabetisering. Tijdens deze week, die dit jaar 4 tot en met 10 september plaatsvindt, worden alle Utrechters opgeroepen om samen laaggeletterdheid op de kaart te zetten.

Help jij ons, als ambassadeur, mee? Je kunt bijvoorbeeld mensen in jouw omgeving warm maken voor (digi)taalvrijwilligerswerk door de social media posts van onze communicatiecampagne ‘Ontdek de taal van Utrecht’ te delen en ze bekend te maken met www.wvdautrecht.nl. Of ken je laaggeletterden in Utrecht? Wijs ze dan op het cursusprogramma in het najaar. Op de actiewebsite vind je meer informatie. Alvast bedankt voor je hulp!