Voorlezer VoorleesExpress Utrecht

Het nieuwe voorleesseizoen staat voor de deur en wij zijn nieuwsgierig of je interesse hebt om bij een Utrechts gezin voor te lezen. Wij hopen natuurlijk van wel, want zo’n voorleesheld als jij willen wij graag in ons team!

Voorlezer VoorleesExpress Utrecht 

Door als vrijwilliger bij Taal doet meer aan de slag te gaan, zorg je voor verrijking op verschillende vlakken. Bij het project de VoorleesExpress Utrecht komt een vrijwillige voorlezer twintig weken lang thuis bij een gezin met kinderen van 2 tot en met 8 jaar. Het gaat hierbij om kinderen die moeite hebben met de Nederlandse taal en opgroeien in een taalarme thuisomgeving. Samen met het gezin gaat de voorlezer aan de slag met de taalontwikkeling door voor te lezen en taalspelletjes te spelen

Door jouw inzet zorg je ervoor dat ouders en kinderen meer plezier krijgen in taal. Taal heb je immers nodig om vrienden te maken, met de leerkracht van je kinderen te praten, naar de dokter te gaan, een baan te vinden of je huiswerk te maken. Zinvol werk dus met een grote maatschappelijke impact! Tegelijkertijd leer jij andere culturen kennen, krijg je een hoop enthousiaste Taal doet meer collega’s erbij en word je begeleid en getraind door een coördinator.

Van jou vragen we dat je zo’n 2 uur per week op een vast moment beschikbaar bent voor een periode van 20 weken. Je bent minimaal 18 jaar en je bent in staat om gemakkelijk te communiceren met verschillende mensen. Je bent bereid om deel te nemen aan overleggen met je coördinator en natuurlijk vind je het leuk om boeken voor te lezen aan jonge kinderen en hun ouders daarbij te betrekken.

Voor de start, elk voorjaar en najaar, zoeken we voorlezers. Interesse? Klik op de link hieronder en schrijf je direct in:

Ja! Ik meld mij direct aan als voorlezer.

Wij zoeken ook coördinatoren. Heb je na het lezen van de vacature nog vragen over de activiteiten van de VoorleesExpress Utrecht? Neem dan contact op met Mirjam van Dijk via telefoonnummer 06 – 182 104 33 of per e-mail via voorleesexpress@taaldoetmeer.nl.

Meer informatie?

Bel/mail Mirjam

Mirjam van Dijk
06 – 182 104 33

Laat jij een nieuwe Utrechter zich ook thuisvoelen? Kom in actie of doneer!