Coach Eigen Kracht

Op Eigen Kracht naar een Baan in Utrecht (Eigen Kracht) helpt Utrechters met een andere moedertaal dan het Nederlands bij hun zoektocht naar een opleiding, werkervaringsplek of (vrijwilligers)werk. Juist het talent van deze anderstaligen wordt te weinig gezien. Wil jij deel uitmaken van een actieve en ondernemende organisatie en bijdragen aan de participatie van nieuwe Utrechters? Dan ben jij de (loopbaan/life)coach die we zoeken!

“Voor het eerst voel ik me niet alleen iemand die de taal niet perfect spreekt, maar iemand die waardevolle ervaringen en kwaliteiten heeft.” – deelnemer Eigen Kracht Utrecht

Door het volgen van een training en workshops en de inzet van vrijwillige coaches helpen wij onze deelnemers op weg. Daarnaast is de samenwerking met het bedrijfsleven cruciaal bij het vergroten van hun netwerk en het creëren van kansen en werkervaring. Eigen Kracht is een samenwerkingsproject van Taal Doet Meer  en WIJ 3.0.

Taken

Je coacht een deelnemer, met een afstand tot de arbeidsmarkt, bij het ontdekken van zijn/haar Eigen Kracht: kwaliteiten, wensen en (verborgen) ambities. Vervolgens help je de deelnemer de eerste stappen te zetten in het realiseren van zijn/haar doelen en het aangaan van uitdagingen op zijn/haar pad. Ook kun je deelnemers wijzen op de nodige regelingen, voorzieningen en het aanbod van organisaties en bedrijven waar desgewenst gebruik van kan worden gemaakt.

Je motiveert de deelnemers om gebruik te maken van ons diverse netwerk aanbod in de vorm van werkbezoeken, activiteiten en speeddates.

We geloven erg in de kracht van het netwerk en hebben gezien dat het werkt! Iedere coach en deelnemer van Eigen Kracht is onderdeel van het netwerk en wordt uitgenodigd om zijn/haar netwerk in te zetten.

Wij zoeken:

  • Je hebt ervaring in coachen en begeleiden
  • Je hebt interesse in en affiniteit met mensen uit andere culturen
  • Je wilt graag je netwerk vergroten en delen
  • Je bent beschikbaar voor de duur van uitstroom van de deelnemer, ongeveer 2 uur per week, soms minder

 Wij bieden:

  • Zinvol werk met een grote maatschappelijke impact
  • Ontmoeting met bijzondere mensen en andere culturen
  • Persoonlijke ontwikkeling en cv opbouw
  • Netwerk vergroten
  • Inspiratie en meer

Na een introductiebijeenkomst voor nieuwe coaches word je gekoppeld aan een deelnemer met wie je regelmatig afspreekt wanneer en waar het jullie het beste uitkomt.

Eén keer in de 2 maanden deel je je ervaringen en vragen in een werkoverleg samen met andere coaches. Een paar keer per jaar organiseren we netwerkbijeenkomsten waar deelnemers, coaches en bedrijfscontacten kennismaken en tips en contacten uitwisselen.

Bekijk de agenda voor de eerstvolgende introductiebijeenkomst voor nieuwe geïnteresseerde vrijwilligers. Tijdens de introductiebijeenkomst wordt ingegaan op het project, wat wij van jou als coach verwachten en wat je als coach van ons kunt verwachten.

Meer informatie?

Bel/mail Chaima

Chaima Masouti
06 – 182 104 25

Laat jij een nieuwe Utrechter zich ook thuisvoelen? Kom in actie of doneer!