Coördinator HuiswerkHulp Utrecht

Taal Doet Meer zoekt vrijwilligers die talent hebben voor coaching en organiseren, voor de taak van coördinator. Wil jij bijdragen aan de participatie van nieuwe Nederlanders in Utrecht in een actieve en ondernemende organisatie? Wij zoeken een vrijwillige Coördinator HuiswerkHulp Utrecht.

Taal heb je nodig om vrienden te maken, met de leerkracht van je kinderen te praten, naar de dokter te gaan, een baan te vinden, je bankzaken te doen of je huiswerk te maken.  Taal Doet Meer helpt (kinderen van) anderstaligen in Utrecht met het verbeteren van de Nederlandse taal en het begrijpen van de cultuur, zodat zij zich thuis voelen en mee kunnen doen in de samenleving.

“Coördinator Willem: “De grootste drijfveer voor mij om huiswerkbegeleiding te doen, is de wetenschap dat ik soms het verschil kan maken tussen een voldoende of een onvoldoende. Ook krijg ik er erg veel energie van. Als coördinator begeleid ik vooral de vrijwilligers, maar ik kan ook bruggen slaan tussen de huiswerkcoaches en de leerlingen.”

HuiswerkHulp is een project voor middelbare scholieren. Zij krijgen wekelijks in vaste groepjes huiswerkbegeleiding door vrijwillige huiswerkcoaches. Daarbij ligt het accent op studievaardigheden en planning, maar ook op vakinhoudelijke begeleiding en aandacht voor taalvaardigheid.

Wij vragen:

Profiel

Je hebt affiniteit met taal en culturen en je bent goed in het betrekken van mensen. Je bent open en communicatief, hebt een hbo werk- en denkniveau en organisatietalent. Je bent leergierig, bereid training te volgen, zelfstandig en betrouwbaar: als je je commitment geeft, blijf je ook. Binnen de afspraken ben je flexibel en zet je door als het even tegen zit.

Taken

 • Coaching
  Je coacht en begeleidt een groep van zo’n 8 vrijwilligers. Je bent voor hen aanspreekpunt, voert gesprekken zoals koppelingsgesprekken, je helpt leerdoelen te formuleren, voorlichting en doorverwijzing.
 • Coördinatie
  Je organiseert overleg, zorgt voor procesbewaking en afstemmen intern (medewerkers Taal doet meer) en evt. extern (aanmelders / andere organisaties / hulpverleners)
 • Administratie
  Je houdt de voortgang van vrijwilligers en deelnemers bij in ons registratiesysteem.

Inzetbaarheid

Je bent zo’n 4 uur per week (flexibel) beschikbaar en kent je weg in de stad Utrecht.

Wij bieden:

 • Zinvol werk met een grote maatschappelijke impact
 • Een nieuwe werkkring met fijne, betrokken collega’s
 • Ontmoeting met bijzondere mensen en andere culturen
 • Persoonlijke ontwikkeling en inspiratie
 • Waardering en begeleiding

Interesse of vragen? Neem dan contact op met Taal Doet Meer: Annemarie van Voorst, annemarie@taaldoetmeer.nl.

Meer informatie?

Bel/mail Anne

Anne Matting
06 – 182 104 19

Laat jij een nieuwe Utrechter zich ook thuisvoelen? Kom in actie of doneer!