Huiswerkcoach HuiswerkHulp Utrecht

“Ik vind het belangrijk om betrokken te zijn bij mijn stad en wijk! Daarom werk ik sinds vorig jaar als huiswerkcoach bij de stichting Taal Doet Meer. Een initiatief voor Utrechters door Utrechters. Ik ben actief in de huiswerkklas in Kanaleneiland voor middelbare scholieren, vaak jongeren uit anderstalige gezinnen. Als huiswerkcoaches geven wij eens per week huiswerkbegeleiding aan leerlingen die thuis geen (goede) begeleiding krijgen in hun schoolwerk. Ik vind het een erg leuk project waar ik niet alleen de kennis over ‘zuren en basen’ of ‘het endoplasmatisch reticulum’ kan opfrissen, maar ook een band opbouw met jongeren uit mijn eigen buurt. Iets wat anders niet zo snel zou gebeuren!” – Huiswerkcoach Glenn

Wat doe je als huiswerkcoach in het project HuiswerkHulp Utrecht?

Als huiswerkcoach begeleid je wekelijks een groepje van maximaal 5 Utrechtse middelbare scholieren bij hun huiswerk en studievaardigheden. Deze jongeren komen naar de huiswerkklassen in de verschillende wijken (Kanaleneiland, Zuilen en Overvecht) omdat zij thuis niet voldoende ondersteuning kunnen krijgen en niet terecht kunnen bij commerciële huiswerkbegeleiding.
Na het volgen van een introductiecursus word je gekoppeld aan een groepje in een van de huiswerkklassen. Iedere week ga je 2 uur met de leerlingen in jouw groepje aan de slag met studievaardigheden, huiswerk, planning en waar mogelijk met taalvaardigheid. De meeste groepjes komen op maandag- en donderdag van 17.00-19.00 uur bij elkaar. Maar in overleg zijn andere dagen en tijdstippen ook mogelijk. Daarnaast word je begeleid door een vrijwillige huiswerkcoördinator waar je regelmatig mee afstemt over de voortgang in jouw groepje.

Wat heb jij in huis?

  • Je hebt affiniteit met jongeren, taal en culturen
  • Je bent goed in het begeleiden en enthousiasmeren van mensen
  • Je staat open voor nieuwe ontmoetingen
  • Je bent leergierig, zelfstandig en betrouwbaar
  • Je bent zo’n 2,5 uur per week beschikbaar
  • Je bent bereid om je voor een periode van minimaal een schooljaar (september 2018- juni 2019) te committeren
  • Je bent bereid je te ontwikkelen en neemt deel aan een verdiepende workshop of training.

Wat krijg jij ervoor terug?

Door jouw inzet zorg je ervoor dat jongeren (12-16 jaar) net dat steuntje in de rug krijgen wat ze nu nodig hebben om met plezier naar school te gaan, en en later mee kunnen doen in de Utrechtse samenleving. Zinvol werk dus met een grote maatschappelijke impact! Tegelijkertijd leer jij andere culturen kennen, krijg je een hoop enthousiaste Taal Doet Meer collega’s erbij en kun je je ontwikkelen door diverse passende trainingen.

Heb je belangstelling voor de functie huiswerkcoach bij HuiswerkHulp Utrecht? Meld je aan of stel je vragen via jeugd@taaldoetmeer.nl 

Meer informatie?

Bel/mail Anandi

Anandi Schelfhout
06 – 182 104 30

Laat jij een nieuwe Utrechter zich ook thuisvoelen? Kom in actie of doneer!