Taalcoach Taal & Ouders

ACTIEPROGRAMMA TEL MEE MET TAAL ‘LERENDE OUDERS’

  • 3 maanden, 3 uur per week
  • 3 dagdelen training in taalcoaching
  • methodiek over taal en educatief partnerschap ouders
  • maatschappelijke impact én boeiende ervaring!
  • starten vóór april 2019.

Op verschillende basisscholen in Utrecht geven vrijwillige taalcoaches Nederlandse les aan een groepje ouders die het Nederlands niet als moedertaal heeft. Nadat de kinderen naar de les gebracht zijn, gaan de ouders zelf de schoolbanken in om hun Nederlands te verbeteren.

Om op meer locaties te kunnen starten zijn wij op zoek naar enthousiastelingen die zich als vrijwillige taalcoach Taal & Ouders in willen zetten. Samen met een groepje ouders ga je aan de slag met de Nederlandse taal, en bespreek je hoe het met de kinderen gaat op school. Het taalniveau, samenstelling en achtergrond is per groep verschillend. Voordat het contact begint, is er een introductietraining en ook gedurende het traject krijg je begeleiding waar nodig.

Wat bieden wij?

Als taalcoach kun je allereerst een bijzondere en leerzame ervaring verwachten. Je leert andere culturen kennen, maar je leert ook lesgeven. Je krijgt een introductiecursus en wordt persoonlijk begeleid door een coördinator. Daarnaast kun je terecht bij een taalconsulent voor deskundig advies en voor lesmateriaal op maat.

Wat vragen wij?

Heb jij een open en positieve instelling, affiniteit met onderwijs en ontwikkeling en vind jij het leuk om mensen te begeleiden? Meld je dan aan als taalcoach!

Wil je meer weten? Neem contact op met Dirkje van den Berg via taalcoaching@taaldoetmeer.nl of bel 030 – 294 75 94.

Meer informatie?

Bel/mail Dirkje

Dirkje van den Berg
030 – 294 75 94

Laat jij een nieuwe Utrechter zich ook thuisvoelen? Kom in actie of doneer!