Coördinator VoorleesExpress Utrecht

Bij de VoorleesExpress komt een vrijwillige voorlezer wekelijks bij een gezin thuis om de kinderen (van 2 tot 8 jaar) voor te lezen. We stimuleren daarmee de taalontwikkeling van de kinderen en verrijken samen met de ouders de taalomgeving thuis. De ouders krijgen handvatten om het voorlezen zelf over te nemen en boeken een blijvende plek te geven in het dagelijks leven. Als coördinator begeleid je een groepje gezinnen en voorlezers. Op die manier kan jij ervoor zorgen dat er bij nog meer gezinnen voorgelezen wordt!

Coördinator VoorleesExpress Utrecht (regulier)

Als coördinator begeleid je een half jaar lang een groepje gezinnen en voorlezers. Je vormt de spil tussen de gezinnen, voorlezers en de projectleiding en bewaakt de voortgang van het project. Je bent goed op de hoogte van wat er in de gezinnen gebeurt en legt de voortgang vast. Met elke voorlezer ga je drie keer mee naar het gezin. Om deze taken zo goed mogelijk te kunnen vervullen volg je drie trainingen, gegeven door de projectleiding van VoorleesExpress Utrecht. Zelf geef je die trainingen door aan jouw voorleesteam. Het coördineren van één seizoen kost ongeveer 60 tot 80 uur.

Wat heb jij in huis?

 • Je hebt affiniteit met kinderen, taal en culturen
 • Je staat open voor nieuwe ontmoetingen
 • Je hebt plezier in organiseren en coachen
 • Je bent leergierig, zelfstandig en betrouwbaar
 • Je bent wekelijks flexibel beschikbaar
 • Je bent bereid om je voor een periode van minimaal een half jaar te committeren
 • Je bent bereid jezelf te ontwikkelen en neemt deel aan een verdiepende workshop of training.

Wat krijg jij ervoor terug?

Als coördinator kun je ervaring opdoen met een grote en diverse groep vrijwilligers en deelnemers uit allerlei culturen. Je kunt begeleiding verwachten vanuit de organisatie, je volgt een starttraining en je kunt deelnemen aan deskundigheidsbevordering en verschillende andere activiteiten. Tot slot bieden wij ook een vrijwilligerscontract en een WA-verzekering. Met jouw inzet zorg je ervoor dat er wekelijks ontmoetingen plaatsvinden tussen Utrechters met diverse achtergronden waarbij taal de rode draad vormt. Utrechters voelen zich meer verbonden met hun stad en daar draag jij een steentje aan bij!

Heb je belangstelling voor de functie van coördinator? Klik dan hier en vul het aanmeldformulier in. Met eventuele vragen kun je terecht bij Mirjam van Dijk, projectleider bij Taal Doet Meer. Dit kan via voorleesexpress@taaldoetmeer.nl  of 030-2947594.

Coördinator-op-afstand VoorleesExpress (indien online weer van toepassing is)

Als coördinator-op-afstand begeleid je een groep vrijwilligers (6 tot 10 voorlezers) het gehele voorleestraject. Je wordt ingewerkt en begeleid door de projectleider van de VoorleesExpress. Als coördinator start je het voorleestraject op en houdt je contact met de voorlezer en het gezin. Je ondersteunt de voorlezers met vragen, signaleert vragen bij het gezin en verwijst waar mogelijk door. Je bent hier ongeveer 1 à 2 uur per week mee bezig. Je ontvangt een kleine vrijwilligersvergoeding.

Als coördinator:

 • Leg je het eerste contact met het gezin en introduceert de voorlezer
 • Maak je telefonisch kennis met de voorlezer en laat je weten dat jij het eerste aanspreekpunt bent
 • Onderhoud je contact met je voorlezer en geef je advies en tips waar nodig
 • Voer je een eindgesprek met het gezin en verwijst waar nodig door
 • Voer je een eindgesprek met de voorlezer en evalueert het traject

Interesse? Neem dan contact op via de mail: voorleesexpress@taaldoetmeer.nl

Je kan je ook direct aanmelden via deze link.

Meer informatie?

Bel/mail Syrinx

Syrinx Fakkeldij
06 – 182 104 33

Laat jij een nieuwe Utrechter zich ook thuisvoelen? Kom in actie of doneer!