‘Het leukste was eigenlijk alles’ – uitje naar Nemo

Daar gingen we dan, op naar NEMO. Samuele had het er al weken over. Om het mentorjaar leuk af te sluiten én omdat de mentoren inmiddels wel heel benieuwd waren naar alle andere mentorkinderen.

Met zeventien man stapten we 3 juni 2017 op de trein: zes mentorkinderen, zes mentoren en een oudere broer plus wat ouders die stiekem ook wel heel benieuwd waren. Voor een groot deel van de groep was het de eerste keer in Amsterdam en als je dan meteen op het dak van NEMO staat en de hele stad overziet is dat best indrukwekkend!

NEMO is één groot ontdekparadijs: kinderen (en mentoren) stonden in een zeepbel, ze werkten mee in de ballenfabriek, zagen de kettingreactie en leerden hoe katrollen als hefboom kunnen werken. Tot slot trokken een aantal koppels de laborantenjas aan en werden er proefjes gedaan: “Geleidt water elektriciteit?” en “Hoe werkt zonnebrandcrème?”.

Aan het einde van de middag keerden we terug naar huis. Met alleen een frietjeslunch als pauze was het best een vermoeiende dag. Gelukkig had Besan energie over om als echte ‘vlogger-in-de-dop’ de terugweg nog even vast te leggen op video, dus deze dag zal niet snel vergeten worden! Aldus Ola: “Het leukste van vandaag was eigenlijk alles”.

Verslaggever: coördinator Lucia

Bekijk hieronder de foto’s van deze dag. Klik op het pijltje naar rechts om alle foto’s te bekijken.