Taal Doet Meer
Vacature Projecten Jeugd

Mentor School’s cool, voor een brugklasser

Kun jij je de overgang van groep 8 naar de middelbare school nog herinneren? Best spannend, zo’n nieuwe stap! Des te spannender wanneer je moeite hebt met de Nederlandse taal. School’s cool biedt deze kinderen een vrijwillige mentor voor een zetje in de goede richting en een luisterend oor. De mentor helpt wekelijks met schoolzaken zoals woordenschat en huiswerkplanning en vergoot met positieve aandacht het zelfvertrouwen.

Startperiode nieuwe trajecten: mei

Aanmelden als mentor

Praktische info

Aantal uur:
2 uur p/week
Duur:
1,5 jaar
Doelgroep:
Jongeren van 12-14 jaar
Samenstelling:
1-op-1
Wijk:
Bij jou in de buurt
Ontwikkel je in:
Coaching, motiveren, jongerenwerk
Ervaring:
Goed met kinderen, positieve instelling

Wat doe je als mentor School’s cool?

Als mentor begeleid jij wekelijks een Utrechtse jongere in de leeftijd van 12-14 jaar uit een anderstalig gezin. Je draagt bij aan toekomstkansen, vergroot de taalvaardigheid en hebt een positieve impact op diens zelfbeeld en zelfvertrouwen. Na het volgen van een introductiecursus, heb jij alle voeding om te kunnen starten!

Je komt 1x per week bij de jongere thuis en helpt met studievaardigheden, huiswerk en taalvaardigheid, maar richt je ook op de algemene ontwikkeling en biedt een vertrouwensband. Waar nodig stem je af met de school.

Je wordt ondersteund door een vrijwilligersbegeleider waar je regelmatig mee afstemt over de voortgang en waarbij je altijd terecht kunt voor advies en met vragen. Ook onze taalconsulenten zijn er voor je, met taalinhoudelijke input en didactische tips.

Wat krijg je ervoor terug?

Met jouw inzet zorg je ervoor dat een jongere (12-14 jaar) een goede start maakt in de brugklas en later volwaardig mee kan doen in de Utrechtse samenleving. Zinvol werk dus met een grote maatschappelijke impact!

Tegelijkertijd leer jij andere culturen kennen, krijg je een hoop enthousiaste Taal Doet Meer-collega’s erbij, staat jouw vrijwilligerswerk goed op je CV en kun je je blijven ontwikkelen. Je ontvangt deskundige begeleiding en er zijn jaarlijks diverse trainingen en gezellige vrijwilligersactiviteiten om aan deel te nemen.

Wat heb jij in huis?

  • Je hebt affiniteit met jongeren, taal en culturen
  • Je bent goed in het begeleiden en enthousiasmeren van mensen
  • Je staat open voor nieuwe ontmoetingen
  • Je bent leergierig, zelfstandig en betrouwbaar
  • Je bent zo’n twee uur per week beschikbaar, voor anderhalf jaar
  • Je wil jezelf graag blijven ontwikkelen.

Iets voor jou?

Heb je belangstelling voor de functie van School’s cool mentor? Vul dan het aanmeldformulier in en vink bij Programma ‘School’s cool ’ aan. Eventuele vragen kun je stellen via jeugd@taaldoetmeer.nl. 

Aanmelden als mentor

Meer informatie?

Xanne Nanuru
06-182 104 19
jeugd @taaldoetmeer.nl

Xanne Taal Doet Meer
“Ik begeleid nu een Syrisch jongetje, Mahmoud, dat ontzettend graag beter wil leren. Ieder kind is weer anders, dat houdt het zo interessant.”
Kelly, mentor School’s cool