Mentor School’s cool

“Als mentor voor School’s cool houd ik mij bezig met het aanbrengen van structuur en een stukje huiswerkbegeleiding. Ik begeleid nu een Syrisch jongetje, Mahmoud, dat ontzettend graag beter wil leren. Ik heb verschillende kinderen begeleid en het is boeiend om te zien dat ieder kind weer anders is. Steeds is een andere aanpak nodig en dat houdt het vrijwilligerswerk voor mij interessant.”

Wat doe je als mentor School’s cool?

Als mentor begeleid jij wekelijks een Utrechtse jongere in de leeftijd van 12-14 jaar uit een anderstalig gezin. Je draagt bij aan toekomstkansen, vergroot de taalvaardigheid en hebt een positieve impact op diens zelfbeeld en zelfvertrouwen. Na het volgen van een introductiecursus, heb jij alle voeding om te kunnen starten! Je komt 1x per week bij de jongere thuis en helpt met studievaardigheden, huiswerk en taalvaardigheid, maar richt je ook op de algemene ontwikkeling en biedt een vertrouwensband. Waar nodig stem je af met de school. Je wordt begeleid door een mentorcoördinator waar je regelmatig mee afstemt over de voortgang en waarbij je altijd terecht kunt voor advies en met vragen. Ook onze taalconsulenten zijn er voor je, met taalinhoudelijke input en didactische tips.

Wat heb jij in huis?

– Je hebt affiniteit met jongeren, taal en culturen – Je bent goed in het begeleiden en enthousiasmeren van mensen – Je staat open voor nieuwe ontmoetingen – Je bent leergierig, zelfstandig en betrouwbaar – Je bent zo’n twee uur per week beschikbaar, voor anderhalf jaar – Je wil jezelf graag blijven ontwikkelen

Wat krijg je ervoor terug?

Met jouw inzet zorg je ervoor dat een jongere (12-14 jaar) een goede start maakt in de brugklas en later volwaardig mee kan doen in de Utrechtse samenleving. Zinvol werk dus met een grote maatschappelijke impact! Tegelijkertijd leer jij andere culturen kennen, krijg je een hoop enthousiaste Taal Doet Meer-collega’s erbij, staat jouw vrijwilligerswerk goed op je CV en kun je je blijven ontwikkelen. Je ontvangt deskundige begeleiding en er zijn jaarlijks diverse trainingen en gezellige vrijwilligersactiviteiten om aan deel te nemen.

Iets voor jou?

Heb je belangstelling voor de functie van School’s cool mentor? Vul dan het aanmeldformulier in en vink bij Programma ‘School’s cool ’ aan. Eventuele vragen kun je stellen via jeugd@taaldoetmeer.nl. 

Praktische info

Aantal uur:
2 uur p/week
Duur: 1,5 jaar
Doelgroep:
Jongeren van 12-14 jaar
Samenstelling: 1-op-1
Wijk:
Bij jou in de buurt
Ontwikkel je in:
Coaching, motiveren, jongerenwerk
Ervaring:
Niet nodig

Meer informatie?

Bel/mail Anne

Anne Matting
06 – 182 104 19

Laat jij een nieuwe Utrechter zich ook thuisvoelen? Kom in actie of doneer!