Coördinator Taalcafé in de moskee

Vanaf 4 mei 2018 start er een nieuw taalcafé (voor vrouwen) in de moskee Omar Al Farouq, Winterboeidreef 2 in Utrecht op vrijdag van 10-12 uur

Het taalcafé is een laagdrempelige manier om met elkaar in gesprek te gaan. Het gaat specifiek om ontmoeting en conversatie. Het is geen taalles. Het taalcafé in de moskee richt zich op laaggeletterde vrouwen die in de moskee komen.

Vrijwilligers en deelnemers  vormen kleine groepjes en spreken over diverse onderwerpen. Sommige vrijwilligers en deelnemers komen iedere week, anderen af en toe. Er is altijd een coördinator aanwezig die rond loopt en aanschuift bij verschillende tafels. En die coördinator kun jij zijn!

Wat doe je als coördinator Taalcafé?

Als coördinator ben jij het gezicht van het taalcafé. Je bent wekelijks aanwezig. Je verwelkomt de bezoekers, koppelt hen aan elkaar en grijpt waar nodig in bij gesprekken die moeizaam verlopen. Je begeleidt de vrijwilligers en deelnemers in het taalcafé en beantwoordt hun vragen.  Daarnaast draag je zorg voor de locatie.

Na het volgen van een introductiecursus, start je met het coördineren van het taalcafé in de moskee. Er is een mogelijkheid om ingewerkt te worden en mee te lopen met de coördinator van het taalcafé in Overvecht,  en je wordt op afstand ondersteund door een projectleider van Taal Doet Meer.

Wat vragen wij?

– Interesse in volwassenen, taal en culturen
– Je staat open voor nieuwe ontmoetingen
– Je hebt plezier in organiseren
– Je bent leergierig, zelfstandig en betrouwbaar
– Je bent wekelijks op de openingstijden van het taalcafé beschikbaar
– Je bent beschikbaar voor minimaal zes maanden.

Wat krijg jij ervoor terug?

  • Ervaring opdoen met een grote en diverse groep vrijwilligers en deelnemers uit allerlei culturen
  • Begeleiding vanuit de organisatie en introductiecursus en trainingen
  • Een vrijwilligerscontract en een WA-verzekering.

Met jouw inzet zorg je ervoor dat er wekelijks tientallen ontmoetingen plaatsvinden tussen Utrechters met diverse achtergronden waarbij taal de rode draad vormt. Utrechters voelen zich meer verbonden met hun stad en daar draag jij een steentje aan bij!

Interesse / vragen?

Heb je belangstelling voor de functie van Coördinator Taalcafé? Neem dan contact op met Mascha Sillevis, projectmedewerker Taalcoaching bij Taal Doet Meer. Dit kan via: taalcoaching@taaldoetmeer.nl of via 030-294 75 94.

Meer informatie?

Bel/mail Mascha

Jorinde van Leeuwen
030 – 294 75 94

Laat jij een nieuwe Utrechter zich ook thuisvoelen? Kom in actie of doneer!