Gespreksleider Ouder-kind-groep

Vind jij het belangrijk dat ouders ervaringen uitwisselen over opvoeding en kan jij ouders uitdagen dit te doen, ook als ze een taalachterstand hebben? Kan jij hen daarbij op weg helpen, ook wat betreft de Nederlandse taal? Dan ben jij mogelijk onze nieuwe gespreksleider ouder-kind-groep!

Wie zoeken wij?

Als vrijwillige gespreksleider van de ouder-kind-groep ga je zelfstandig samen met een groep ouders in gesprek over opvoedthema’s. Dit doe je met behulp van lesmateriaal van Taal Doet Meer. Dit lesmateriaal gaat specifiek over gezondheids- en opvoedthema’s zoals spelen, voorlezen, stress, het consultatiebureau, uit de lesmethodiek Gezonde Taal.  Het doel van deze bijeenkomsten is dat ouders ervaringen uitwisselen, hun taal verbeteren en ook hun kinderen stimuleren op het gebied van taal en ontwikkeling.

Als gespreksleider van de ouder-kind-groep sluit je wekelijks op de woensdagochtend aan bij de ouder-kind-groep van het Leger Des Heils in Kanaleneiland.

Voor de vacature hoef je geen ervaring te hebben met lesgeven. Je krijgt van ons een training om je voor te bereiden op het taalaspect van de bijeenkomsten. Ook begeleiden we je wat betreft de mogelijkheden met de groep. Wel verwachten we dat je gemotiveerd bent, zelfstandig kan werken en je voor minimaal een half jaar inzet als gespreksleider en taalcoach.

Wat bieden wij?

  • Zinvol werk met een grote maatschappelijke impact
  • Een nieuwe werkkring met fijne, betrokken collega’s
  • Ontmoeting met bijzondere mensen en andere culturen
  • Persoonlijke ontwikkeling en inspiratie
  • Waardering en begeleiding

Je krijgt een introductiecursus en wordt ondersteund door een taalconsulent voor deskundig advies en voor lesmateriaal op maat. Wij bieden ook een vrijwilligerscontract en een WA-verzekering.

Interesse / vragen?

Mail dan naar Mirjam via mirjam@taaldoetmeer.nl 

Meer informatie?

Bel/mail Mirjam

Mirjam van Dijk
030 – 294 75 94

Laat jij een nieuwe Utrechter zich ook thuisvoelen? Kom in actie of doneer!