Maatschappelijke ontwikkelklus lesbrieven Gezonde Taal

Taal Doet Meer is een maatschappelijke organisatie waar taal, ontmoeting en integratie centraal staan en die draait op vrijwillige inzet. Ben je bezig met een carrière-switch? Of zoek je een stageplek? Je kunt bij Taal Doet Meer je ervaring tijdelijk inzetten voor een goed doel én tegelijk je hart ophalen. We bieden een werkervaringsplek of stageplek voor 3 tot 6 maanden, de uren zijn bespreekbaar. Zo help je ons onze maatschappelijke doelstellingen te bereiken én werk je aan je eigen ontwikkeling.

Team- en organisatiecultuur
Taal Doet Meer is een kleine organisatie waar iedereen werkt vanuit passie en een breed takenpakket op zich neemt. Enkele professionals coachen een grote groep vrijwilligers, waaronder taalcoaches, mentoren, huiswerkbegeleiders en organisatorische vrijwilligers zoals coördinatoren. Daarnaast zijn er bij Taal Doet Meer ieder jaar een aantal stagiaires en trainees werkzaam, die een eigen opdracht uitvoeren maar ook in de uitvoering van de projecten een belangrijke rol spelen.

Beschrijving opdracht

Gezonde Taal
Met de lesbrieven Gezonde Taal verbeteren onze cursisten in bestaande taalgroepen hun Nederlands. Daarnaast krijgen zij informatie over onderwerpen rond gezondheid, welzijn en zorg en leren zo hun eigen bewuste keuzes te maken. We hebben achttien lesbrieven ontwikkeld met als thema’s onder andere: gezond eten, bezoek aan de huisarts, ouder worden, vitamine D, stress en ontspanning, mantelzorg en de apotheek. De lesbrieven zijn voorzien van een handleiding.
We zijn voor najaar 2018 op zoek naar iemand die de Utrechtse lesbrieven wil herschrijven en verbeteren en integreren in het nieuwe format dat we willen aanbieden. Deze klus voer je samen uit met de taalconsulent van Taal Doet Meer.

Begeleiding
Voor deze ontwikkelklus is je begeleider Mariëlle van Rooij. Je mag van je begeleider verwachten dat deze je inwerkt, en om de twee weken een voortgangsgesprekje voert. Het is aan te raden in overleg met je begeleider eventuele ontwikkeldoelen (persoonlijk en/of professioneel) te formuleren en deze aan het einde te evalueren.

Taken van de medewerker

 • Zelfstandig werken aan het nieuwe format voor de lesbrieven
 • Informatie opzoeken over taal- en gezondheidsvaardigheden en kunnen verwerken in het nieuwe format van de lesbrieven
 • Kennis maken met deelnemers die werken met het materiaal
 • Testen van materiaal in een aantal groepjes die werken aan gezondheidsvaardigheden.

Wie zoeken wij?

 • Minimaal hbo-werk- en denkniveau
 • Kennis hebben van taal- en gezondheidsvaardigheden
 • Informatie en lesbrieven schrijven op A1-A2 niveau
 • Open houding
 • Kunnen werken binnen een dynamische en flexibele werkomgeving
 • Je bent communicatief vaardig, analytisch sterk en werkt georganiseerd
 • Beschikbaarheid van 3 maanden.

Wat bieden wij?

 • Nuttig en zinvol werk in een lerende organisatie
 • Mogelijkheid om ervaring en kennis in te zetten in een nieuwe context
 • Ontwikkeling buiten de vertrouwde werkomgeving in een nieuwe fase van de loopbaan
 • Een werkervaringsplek, CV/aanbeveling/referentie
 • Nieuwe ervaring opdoen en concreet werken aan eigen ontwikkeling en competenties
 • Toegang tot een nieuw netwerk.

Interesse / vragen?

Heb je belangstelling voor deze maatschappelijke ontwikkelklus? Mail dan naar Mariëlle van Rooij via marielle@taaldoetmeer.nl. Ook met eventuele vragen kun bij haar je terecht.

Meer informatie?

Bel/mail Mariëlle

Mariëlle van Rooij
030 – 294 75 94

Laat jij een nieuwe Utrechter zich ook thuisvoelen? Kom in actie of doneer!