Taal Doet Meer
Vacature Coördinatoren

Vrijwilligersbegeleider Taalmentoraat

Ben jij goed in het enthousiasmeren van mensen en heb je talent voor organiseren? Wil je bijdragen aan de participatie van nieuwe Nederlanders in Utrecht in een actieve en bevlogen organisatie? Wij zoeken een vrijwilligersbegeleider voor het project Taalmentoraat! Het taalmentoraat is bedoeld voor leerlingen van 8-16 waarbij taalvaardigheid een belemmering vormt. De leerling wordt 6-8 maanden gekoppeld aan een vrijwillige taalmentor.

Aanmelden

Praktische info

Aantal uur:
4 uur per week - flexibel in te delen
Duur:
Schooljaar
Doelgroep:
Vrijwilligers, ouders & kinderen/jongeren
Wijk:
Door heel Utrecht
Ontwikkel je in:
Organiseren, verbinden, coaching, sociale vaardigheden
Ervaring:
Ervaring met coachen en organiseren is een pré

Wat doe je als vrijwilligersbegeleider Taalmentoraat?

Als vrijwilligersbegeleider ben jij het aanspreekpunt voor een groepje van +/- 8 vrijwillige taalmentoren. Je organiseert het koppelingsgesprek tussen de mentoren en de scholieren (pupillen). Vanaf dat moment ben je het eerste aanspreekpunt. Met vragen over de begeleiding van hun pupil komen ze eerst bij jou terecht. Ook organiseer je eens per twee maanden een bijeenkomst voor jouw groepje mentoren, om ervaringen uit te wisselen en van elkaar te leren.

Je bent als vrijwilligersbegeleider de spil in de organisatie. In je werk word je ondersteund door een projectleider van Taal Doet Meer. Lastige casussen worden altijd samen besproken, en iedere maand is er een werkoverleg, intervisie en/of workshop met je collega’s.

Wat krijg je ervoor terug?

Als vrijwilligersbegeleider kun je binnen flexibele werkuren tijdens schooltijden ervaring opdoen met een grote en diverse groep vrijwilligers en cursisten uit allerlei culturen. Zinvol werk dus met een grote maatschappelijke impact!

Je kunt begeleiding verwachten vanuit de organisatie, een introductiecursus en je kunt het hele jaar door deelnemen aan interessante trainingen en leuke activiteiten.

Wat heb jij in huis?

  • Je hebt affiniteit met taal en culturen en je bent goed in het betrekken van mensen
  • Je bent open en communicatief
  •  Je hebt organisatietalent
  • Je bent leergierig, zelfstandig en betrouwbaar
  • Je bent zo’n 4 uur per week beschikbaar gedurende een schooljaar

Iets voor jou?

Heb je belangstelling voor de functie van vrijwilligersbegeleider Taalmentoraten? Vul dan het aanmeldformulier in en vink bij Programma ‘Taalmentoraat PO’ aan. Eventuele vragen kun je stellen aan Anne via anne@taaldoetmeer.nl

Aanmelden

Meer informatie?

Xanne Nanuru
06-182 104 19
jeugd @taaldoetmeer.nl

Xanne Taal Doet Meer
“Ik zie veel ouders, leerkrachten en vrijwilligers die het beste voor hebben met de kinderen en ze een zo goed mogelijke start willen geven.”
Judith, vrijwilligersbegeleider Taalmentoraat