Nieuw Taalcafé Kanaleneiland

De eerste ervaringen vanuit het nieuwe Taalcafé Kanaleneiland

Naast onze taalcafés in Overvecht, Lombok en Vleuten-De Meern is nu ook Kanaleneiland een taalcafé rijker! Elke dinsdag van 15:00-17:00 uur organiseert Taal Doet Meer een taalcafé in de Bibliotheek Kanaleneiland. Hier lees je wekelijks de verhalen van de vrijwilligers. Deze week vertelt Sanne haar verhaal.

Spannend!

Het allereerste taalcafé in Kanaleneiland, spannend! Nadat we onze naamstickers op hebben geplakt, begint het openingsspel. Zo wordt het ijs gebroken en leer je elkaar meteen een beetje kennen. Al snel raak ik in gesprek met een Marokkaanse, een Eritrese en twee Turkse vrouwen. We hebben het over het Nederlandse weer. Ik moet heel hard lachen als een van de dames zegt dat het deze zomer ‘kapot warm’ was.
We spelen spelletjes waarbij ‘Wie ben ik?’ favoriet is. In het kader van dierendag kiezen we allemaal een dier en schrijven we die op elkaars briefjes, die we vervolgens op ons voorhoofd plakken. Door de hoofddoek blijft de post-it niet goed plakken, dus wordt‘ ie er maar onder geschoven. Werkt ook prima! Op het einde is de vraag: ‘Tot de volgende keer? Ja, zeker tot de volgende keer!’