Hilariteit in Taalcafé Kanaleneiland

Naast onze taalcafés in Overvecht, Lombok en Vleuten-De Meern is nu ook Kanaleneiland een taalcafé rijker! Elke dinsdag van 15:00-17:00 uur organiseert Taal Doet Meer een taalcafé in de Bibliotheek Kanaleneiland. Hier lees je wekelijks de verhalen van de vrijwilligers. Deze week vertelt Nadja haar verhaal.

Donderdagmiddag drie uur: tijd voor het Taalcafé in de Bibliotheek Kanaleneiland!

Coördinator Marleen legt wat spulletjes klaar die we kunnen gebruiken. Een hoop materialen om elkaar op een leuke manier te leren kennen. Marleen schrijft drie onderwerpen op het bord: friends, family, fun. Ik ga in gesprek met een jonge Marokkaanse vrouw, haar kinderen zijn in de bieb lekker aan het spelen. We vertellen hoe ons leven eruitziet aan de hand van de drie onderwerpen. Al snel praten we over van alles en nog wat. Leuk om te horen hoe een Marokkaanse bruiloft er bijvoorbeeld uitziet.

Aan het eind spelen we een gezamenlijk spel met iedereen. Marleen fluistert een (moeilijke) Nederlandse filmtitel in het oor van haar buurvrouw. Die fluistert dat weer door. Zoals verwacht: de laatste komt met een heel andere titel. Een Turkse filmtitel zorgt voor nog meer hilariteit.

Ik kijk uit naar het volgende Taalcafé!