Taalcafé 16 oktober

Naast onze taalcafés in Overvecht, Lombok en Vleuten-De Meern is nu ook Kanaleneiland een taalcafé rijker! Elke dinsdag van 15:00-17:00 uur organiseert Taal Doet Meer een taalcafé in de Bibliotheek Kanaleneiland. Hier lees je wekelijks de verhalen van de vrijwilligers. Deze week vertelt Pien haar verhaal.

Taal verbindt mensen. Daarom vind ik het ook zo fantastisch om als vrijwilliger bij het Taalcafé te werken. Mensen met allemaal verschillende achtergronden die samenkomen met hetzelfde doel: de Nederlandse taal beter leren beheersen. Gewoon door met elkaar te praten.

Soms loopt een gesprek vanzelf en komen allerlei onderwerpen langs: van gekke Nederlandse gebruiken tot het avondeten. En als een deelnemer het spannend vindt om veel te praten of vragen te stellen, pakken we een spelletje erbij. Dan zit je opeens met handen en voeten uit te leggen wat een schatkaart is.

Wat ik ook mooi vind is dat de deelnemers niet alleen van mij leren. Ik leer ook van hen. Bij het Taalcafé kom ik even uit mijn bubbel, en zie ik hoe het leven in Nederland is als je hier niet geboren bent. Of leer ik wat er allemaal in traditionele couscous hoort. Mooi toch?!

– door Pien van der Steen –