Ik heb ook een beetje gereisd – Succesvolle tweede editie Utrechters praten met Utrechters

Op donderdag 11 oktober vond de tweede editie van het ontmoetingsevenement Utrechters praten met Utrechters plaats, georganiseerd door Taal Doet Meer en Movares Foundation. Het was een succesvolle en inspirerende avond.

In totaal gingen zo’n 100 Nederlandstalige en anderstalige stadsgenoten met elkaar in gesprek tijdens het ontmoetingsevenement dat plaatsvond bij Movares in Utrecht. Het was een divers gezelschap, met stadsgenoten uit onder andere Suriname, Zambia, Syrië, Spanje, Mexico, Brazilië en Nederland. Tijdens de opening vertelde Franck Obambi Ngatse uit Congo hoe hij bij Movares een kans kreeg en hoe belangrijk taal is, en het contact met zijn collega’s. Zijn collega Gert Visser gaf aan hun uitwisseling  over veel onderwerpen tijdens de lunch te waarderen. Daarna was het tijd voor de bezoekers om elkaar beter te leren kennen. Al speeddatend werden de eerste contacten gelegd. Het ijs werd pas echt gebroken toen de tafels streden voor de winst in de Grote Spoorquiz. In nieuwe teams werd vervolgens een hecht teamgevoel losgemaakt tijdens de zogeheten ‘Marshmallow challenge’: welk team bouwt samen de hoogste toren van spaghetti met een marshmallow bovenop?!

Mooie gesprekken en ontmoetingen
Ook onder het genot van een heerlijk diner, met gerechten uit alle windstreken, gingen de gesprekken en verrassende ontmoetingen gewoon door. De opdracht ‘probeer in elk geval vier mooie gesprekken te voeren met iemand die je niet kent’, werd door iedereen ruimschoots gehaald.

Een greep uit de reacties op de avond: “Het was heel gezellig, ik heb heel erg gelachen… en ik heb ook een beetje gereisd. Ik was in Hong Kong, Suriname en Utrecht.” “De gesprekken zijn leerzaam, omdat je meer over elkaars achtergrond te weten komt.” En weer een andere gast: “Ik vind dit een ontzettend mooi initiatief. Het geeft je de kans om uit je eigen bubbel te stappen.”
De avond is daarmee meer dan geslaagd te noemen. Er zijn tijdens het ontmoetingsevenement veel nieuwe connecties gelegd en mooie contacten tot stand gekomen. Taal Doet Meer en Movares Foundation hopen dat iedereen hiermee in de toekomst aan de slag gaat en dat mensen geïnspireerd zijn geraakt om vaker zomaar een gesprek aan te knopen.

Volgende editie
De volgende editie van Utrechters praten met Utrechters vindt plaats in maart 2019 en wordt georganiseerd door Universiteit Utrecht in samenwerking met Taal Doet Meer. Wil jij ook een uitnodiging ontvangen voor de volgende editie? Laat je gegevens achter door een mailtje te sturen naar upmu@taaldoetmeer.nl.

Filmimpressie


Foto’s
Klik op de beelden hieronder om de fotocollage te bekijken. Met het pijltje naar rechts bekijk je alle foto’s.
Foto’s: Peter Bontan, Movares