Leerzame dag in Taalcafé Kanaleneiland

Naast onze taalcafés in Overvecht, Lombok en Vleuten-De Meern is nu ook Kanaleneiland een taalcafé rijker! Elke dinsdag van 15:00-17:00 uur organiseert Taal Doet Meer een taalcafé in de Bibliotheek Kanaleneiland. Hier lees je wekelijks de verhalen van de vrijwilligers. Deze week vertelt Anouk haar verhaal.

Dinsdag 23 oktober, mijn eerste Taalcafé. Spannend! Hoe kan ik twee uur lang een gesprek op gang houden? Dat was mijn voornaamste zorg.

Gelukkig bleek dat niet zo moeilijk, want iedereen in het Taalcafé is enorm gemotiveerd om de Nederlandse taal te leren. Ik kreeg twee Indiase expats onder mijn hoede. Slimme mannen, die al na vijf maanden een aardig woordje spraken. Daardoor hadden we twee uur lang een heel leuk gesprek over India en Nederland. Hoe leven zij hier, wat vinden ze van Nederland, wat hebben ze hier bezocht en wat willen ze nog zien?

Ik kon hun tips geven over ons koude kikkerlandje en ik was oprecht benieuwd naar hun cultuur en levenswijze. Zo was het niet alleen een leerzame dag voor hen, maar ook voor mij!