Campagne ‘Wil jij met mij in gesprek?’ gelanceerd

Op 12 november is vanuit Het Begint met Taal en 160 taalvrijwilligersorganisaties de campagne ‘Wil jij met mij in gesprek?’ gelanceerd. In video’s beschrijven vier anderstaligen hun passies, waarover ze graag met Nederlandssprekenden in gesprek gaan. Met de campagne wordt twee weken lang aandacht gevraagd voor taalcoaching, het oefenen van de Nederlandse taal door anderstaligen met vrijwilligers.

Het doel van de campagne is bewustwording over wat ons verbindt: in gesprekken over (gedeelde) hobby’s kun je elkaar echt ontmoeten. Een ander doel is om meer mensen te enthousiasmeren om taalvrijwilliger te worden. Op dit moment zijn er in Nederland zo’n 15.000 vrijwilligers elke week in gesprek met 28.000 anderstaligen. Maar er zijn meer dan 600.000 anderstaligen die door hun taalniveau onvoldoende kunnen meedoen in de samenleving. Daarom is het belangrijk om meer nieuwe taalvrijwilligers te kunnen koppelen aan lokale anderstaligen.

Bekijk hieronder een van de video’s uit de campagne:

Wil jij als vrijwilliger in gesprek? Meld je bij ons aan via: https://www.taaldoetmeer.nl/kom-in-actie/word-vrijwilliger/