Praten over eten in Taalcafé Kanaleneiland

Naast onze taalcafés in Overvecht, Lombok en Vleuten-De Meern is nu ook Kanaleneiland een taalcafé rijker! Elke dinsdag van 15:00-17:00 uur organiseert Taal Doet Meer een taalcafé in de Bibliotheek Kanaleneiland. Hier lees je wekelijks de verhalen van de vrijwilligers. Deze week vertelt Rudmer zijn verhaal.

Mijn eerste Taalcafé op dinsdag 6 november stond in het teken van eten. Een heerlijk thema, want als er iets is waar je lang, breed, en eindeloos over kunt discussiëren is het wel eten. Waar er rond 15:00 uur nog maar een paar deelnemers aanwezig waren, zaten niet veel later alle tafels vol. Het werd een gezellige boel, waarbij het woord ‘lekker’ zo ongeveer het meest gebruikte woord van de middag werd.

Ikzelf mocht het gesprek aangaan met Hassan en Haffid, twee vriendelijke mannen die beiden uit Marokko komen. Enthousiast vertelden ze mij alles over hun favoriete Marokkaanse gerechten, hun eigen kookkunsten en hun favoriete Nederlandse snack. Met Hassan bladerde ik ook nog door een ‘Allerhande’, om hem woordjes als citroen, wortel en komkommer te leren.

Na de gesprekken aan tafel deden we nog een leuk spel, bedacht en gepresenteerd door mijn collega Nadja. Er werden foto’s van typisch Nederlands eten getoond, waarbij de deelnemers moesten raden hoe het gerecht heet, wat voor ingrediënten er zoal in zitten en of het gezond is ja of nee. Toen er een groot bord hutspot op het scherm verscheen en Hassan blij met zijn vinger wees en ‘wortel!’ riep, was de middag voor mij geslaagd.

– door Rudmer Fijlstra –