Taalcafé Kanaleneiland – Feestdagen in de wereld

Naast onze taalcafés in Overvecht, Lombok en Vleuten-De Meern is nu ook Kanaleneiland een taalcafé rijker! Elke dinsdag van 15:00-17:00 uur organiseert Taal Doet Meer een taalcafé in de Bibliotheek Kanaleneiland. Hier lees je wekelijks de verhalen van de vrijwilligers. Deze week vertelt Nicole haar verhaal.

Het was mijn tweede keer in het Taalcafé. Deze keer praatte ik met meiden uit China en Australië over feestdagen. Wat vieren we in Nederland? En ook niet onbelangrijk: op welke dagen zijn we vrij? En wat zijn belangrijke feestdagen in China en Australië?

Het Chinees Nieuwjaar valt niet op 1 januari zoals in Nederland en Australië. Zij hebben een aparte kalender. Op deze dag wordt er veel vuurwerk afgestoken. Waar in Nederland iedereen op straat hun eigen vuurwerk afsteekt, mag dit in Australië alleen afgestoken worden door mensen met een wetenschappelijke achtergrond. Een belangrijke feestdag in Australië is Australia Day. Op deze dag is iedereen vrij en wordt er veel bier gedronken. Het deed me een beetje denken aan Koningsdag in Nederland.

Ik vond het leuk om weer nieuwe dingen te leren over andere landen. Ik denk dat ik minstens zoveel van deze meiden heb geleerd als zij van mij in deze twee uur. Zo kwam ik te weten dat de gelukskoekjes niet uit China komen, maar bedacht zijn door Amerikanen. En dat het in Australië verboden is om een konijn als huisdier te hebben, behalve als je een goochelaar bent en een konijn nodig hebt voor je act.

Ik kijk nu al uit naar de volgende nieuwe ontmoetingen!

– door Nicole –