Help kinderen aan een (taal)mentor!

Bijna 30 kinderen staan op dit moment bij Taal Doet Meer op de wachtlijst voor een (taal)mentor. Taal Doet Meer wil deze kinderen heel graag in januari koppelen aan een vrijwillige (taal)mentor en roept Utrechters op zich aan te melden als vrijwilliger. Dan kunnen deze kinderen vanaf het nieuwe jaar de hulp krijgen die ze zo hard nodig hebben.

Taal Doet Meer zorgt er met haar vrijwilligers voor dat nieuwe, anderstalige Utrechters kunnen meedoen in de Utrechtse samenleving. Hieronder zijn ook veel kinderen in de leeftijd van 8 tot 15 jaar. Voor deze kinderen vormt taal vaak een belemmering. Zij kunnen goed hulp gebruiken op de basisschool, bij de overgang naar de middelbare school en bij het maken van hun huiswerk.

Niet teleurstellen
Op dit moment lukt het niet om alle kinderen die hulp nodig hebben, te koppelen aan een vrijwillige (taal)mentor. Bijna 30 kinderen staan op de wachtlijst. Taal Doet Meer wil deze kinderen niet teleurstellen. Het streven is dan ook om deze kinderen in januari te kunnen koppelen aan een vrijwillige (taal)mentor. De mentoren zijn minstens een half jaar beschikbaar en krijgen voor de start een training.

Goed te combineren
Vrijwilligerswerk hoeft niet per se veel tijd te kosten. “Als mentor bij het project School’s cool probeer ik mijn steentje bij te dragen aan de maatschappij door een brugklasleerling te ondersteunen bij de overgang van de basisschool naar het voortgezet onderwijs. Dit vrijwilligerswerk is goed te combineren met mijn privéleven en een fulltimebaan. Het kost mij relatief weinig tijd, terwijl die 1,5 uur per week mijn brugklasleerling juist erg kan helpen. Ik heb dankzij mijn ouders een goede jeugd gehad en veel kansen gekregen. Op deze manier wil ik eraan bijdragen dat andere kinderen ook de kansen kunnen krijgen die ik heb gekregen”, aldus vrijwilliger Pieter-Paul.

Maak het verschil!

Wil jij het verschil maken voor een van de kinderen op onze wachtlijst? Meld je dan aan als vrijwillige (taal)mentor via: https://www.taaldoetmeer.nl/kom-in-actie/word-vrijwilliger/. En mocht je mensen kennen die misschien wel (taal)mentor willen worden, wijs ze dan op onze organisatie en op onze vacatures: https://www.taaldoetmeer.nl/vacatures/. Het delen en liken van onze berichten op social media wordt ook gewaardeerd!

Voor vragen of meer informatie kun je contact opnemen met jeugd@taaldoetmeer.nl of 030-2947594.