Taalcoaches Gezonde Taal

“Het mooiste vond ik eigenlijk de gesprekken die ontstonden binnen de groep. Mensen durfden echt hun verhaal te vertellen en gingen samen overleggen wat goed is voor hun gezondheid en wat niet gezond is. Ze gingen ook vergelijken met hoe het in hun land van herkomst is en hoe het in Nederland is. Ik heb gezien dat veel cursisten mondiger zijn geworden.”

Wat doe je als Taalcoach Gezonde Taal?

Als taalcoach Gezonde Taal begeleid je 12 weken een groep anderstalige Utrechters. Jullie gaan met elkaar aan de slag met thema’s rondom gezondheidsvaardigheden. In de bijeenkomsten werk je aan taal en gezondheidsvaardigheden. De lesbrieven Gezonde Taal! vormen heel mooi lesmateriaal voor deze bijeenkomsten. Elke lesbrief bespreekt een ander thema. Met behulp van verschillende werkvormen maak je de thema’s bespreekbaar. Jij als taalcoach krijgt begeleiding om met dit materiaal aan het werk te gaan.

Wat heb jij in huis?

– Je hebt affiniteit met gezondheid, taal en culturen

– Je bent goed in het begeleiden en enthousiasmeren van mensen

– Je staat open voor nieuwe ontmoetingen

– Je bent leergierig, zelfstandig en betrouwbaar

– Je bent zo’n twee uur per week beschikbaar

– Je bent bereid om je voor een periode van minimaal 12 weken te committeren

– Je bent bereid je te ontwikkelen en neemt deel aan een verdiepende workshop of training.

Wat krijg je ervoor terug?

Met jouw inzet zorg je ervoor dat anderstalige Utrechters mee kunnen doen in de Utrechtse samenleving. Taal heb je immers nodig om naar de dokter te gaan, een baan te vinden of je bankzaken te doen. Zinvol werk dus met een grote maatschappelijke impact! Tegelijkertijd leer jij andere culturen kennen, krijg je een hoop enthousiaste Taal Doet Meer-collega’s erbij en kun je je ontwikkelen door diverse passende trainingen.

Wil je verder lezen over Gezonde Taal?

Klik hier

Heb je belangstelling voor de functie van Taalcoach Gezonde Taal? 

Meld je aan of stel je vraag via hafsa@taaldoetmeer.nl.

Meer informatie?

Bel/mail Hafsa

Hafsa el Adouti
06 – 182 104 27

Laat jij een nieuwe Utrechter zich ook thuisvoelen? Kom in actie of doneer!